fbpx
5 Comentarii

mitica ferencz

Articolul publicat de Gazeta de Cluj, care ulterior a fost preluat şi de alte publicaţii mass-media, făcând o imagine negativă comunităţii turdene, şi anume prin mesajul, ”La Turda, romii atacă deja cetăţenii în propriile lor locuinţe” este unul nereal, neadevărat, care incită la ură, agresiune şi discriminare. 

 

Ce să înţelegem din acest articol, care face referire la două cazuri izolate, că toţi romii sunt agresivi, atacatori, hoţi şi infractori?!  Să nu ne înţeleagă cineva greşit, nu încurajăm şi nu suntem de acord cu astfel de obiceiuri şi infracţiuni, dar situaţia prezentată este o dezinformare a cetăţenilor Turzii şi nu numai, o instigare la ură între români şi romi.  

Cu toate că în momentul de faţă Poliţia Municipiului Turda derulează o ancheta, iar IPJ Cluj face referire la cele menţionate de noi ”două cazuri”, ne informează că cercetările vor continua în vederea clarificării tuturor aspectelor sesizate.

Citește și:

Zonă supusă terorii găștilor de romi, la Turda! Intră peste oameni, în case!

S-a luat legătura cu liderii comunitaţii de romi din Turda, care nu cunosc aspecte ca pe o stradă sau într-un cartier întreg, romii în grupuri organizate să atace persoane sau să intre în casele oamenilor indiferent că sunt români, romi sau maghiari. Nu ascundem faptul că sunt persoane (de etnie romă sau şi români în aceeaşi măsură) care fac infracţiuni, au probleme cu legea, dar remarcile articolului sunt profund şovine şi tendenţioase, instigatoare împotriva unei etnii întregi, bazate doar pe două cazuri izolate care nu pot constitui o regulă şi  nu ne dorim un alt eveniment ca la Hădăreni. Convieţuim foarte bine cu ceilalţi cetăţeni ai Turzii, ne înţelegem fără a fi conflicte între noi, am crescut împreună şi ne-am jucat împreună, nu este adevărat ce s-a prezentat în acest articol, declară liderii comunităţii rome din Turda.        

DIRECTOR GENERAL DAS, KOTI MONIA OANA

CONSILIER PE PROBLEME DE ROMI, FERENCZ FRANCISC MITICA

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Vasile Marius · 12:41 17.04.2019
  D-le Florea,daca nu ma înșel, D-,voastră locuiti pe str.Fabricii,deci sunteti cel mai în măsură să știți care e starea de fapt acolo si daca e real ceea ce se vehiculează.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 14:10 17.04.2019
   Sincer, nu pot să-mi dau cu părerea, pentru că nu am o experiență personală în acest sens. Am locuit pe strada Fabricii (nu mai locuiesc de câțiva ani buni și... mulți), dar nu în zona menționată (delimitată) de cei care au dat declarații pentru Gazeta de Cluj, respectiv zona străzii Fabricii de dincolo de calea ferată, spre 22 Decembrie.
   Oricum, nu cred că trebuie să generalizăm eventuale incidente izolate și sunt convins că organele abilitate își vor face datoria.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Anonim · 20:10 17.04.2019
  Nu vor recunoaste niciodata atata timp cat persoanele agresate nu vor depune plangeri, nu exista dovezi bla bla dar violenta este la ea acasa in Turda
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Valeriu Bora · 20:53 17.04.2019
  De ce nu se recunoaste ca este o adevarata problema cu 99% din cetatenii acestei etnii? de ce tot ascundem adevarul sub pres? doar ii vedem zilnic pe strada cum se comporta cum vorbesc. Ii cred si sustin cu tarie pe cetatenii din zonele locuite de tigani. La Turda tiganii sunt o importanta masa electorala de aceea au asa mult curaj.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  anonim · 10:39 19.04.2019
  Cioroi obraznici , needucati , scandalagii , hoti de buzunare....trebuie facuta o actiune de tip Hadareni in momentul cand se mai produc incidente de tipul celor din articol . ...intre tigani sunt si cativa de treaba , in rest se vede in tot orasul .
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator