m install
petlinii
nello construct

Liderii comunității rome din Turda neagă că ar exista zone în care romii să atace în grupuri organizate

floris

Articolul publicat de Gazeta de Cluj, care ulterior a fost preluat şi de alte publicaţii mass-media, făcând o imagine negativă comunităţii turdene, şi anume prin mesajul, ”La Turda, romii atacă deja cetăţenii în propriile lor locuinţe” este unul nereal, neadevărat, care incită la ură, agresiune şi discriminare. 

 

Ce să înţelegem din acest articol, care face referire la două cazuri izolate, că toţi romii sunt agresivi, atacatori, hoţi şi infractori?!  Să nu ne înţeleagă cineva greşit, nu încurajăm şi nu suntem de acord cu astfel de obiceiuri şi infracţiuni, dar situaţia prezentată este o dezinformare a cetăţenilor Turzii şi nu numai, o instigare la ură între români şi romi.  

Cu toate că în momentul de faţă Poliţia Municipiului Turda derulează o ancheta, iar IPJ Cluj face referire la cele menţionate de noi ”două cazuri”, ne informează că cercetările vor continua în vederea clarificării tuturor aspectelor sesizate.

Citește și:

Zonă supusă terorii găștilor de romi, la Turda! Intră peste oameni, în case!

S-a luat legătura cu liderii comunitaţii de romi din Turda, care nu cunosc aspecte ca pe o stradă sau într-un cartier întreg, romii în grupuri organizate să atace persoane sau să intre în casele oamenilor indiferent că sunt români, romi sau maghiari. Nu ascundem faptul că sunt persoane (de etnie romă sau şi români în aceeaşi măsură) care fac infracţiuni, au probleme cu legea, dar remarcile articolului sunt profund şovine şi tendenţioase, instigatoare împotriva unei etnii întregi, bazate doar pe două cazuri izolate care nu pot constitui o regulă şi  nu ne dorim un alt eveniment ca la Hădăreni. Convieţuim foarte bine cu ceilalţi cetăţeni ai Turzii, ne înţelegem fără a fi conflicte între noi, am crescut împreună şi ne-am jucat împreună, nu este adevărat ce s-a prezentat în acest articol, declară liderii comunităţii rome din Turda.        

DIRECTOR GENERAL DAS, KOTI MONIA OANA

CONSILIER PE PROBLEME DE ROMI, FERENCZ FRANCISC MITICA

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 72 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: