fbpx

Scrie un comentariu

dosare instanta

Nu mai puțin de 33 de dosare au fost înregistrate vineri, 12 aprilie 2019, pe numele unei turdence, pentru transformarea amenzii în muncă în folosul comunității!

MUNICIPIUL TURDA - DIRECŢIA IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE - SERVICIU EXECUTORI BUGETARI a luat această decizie după ce amenzile s-au tot adunat, iar de plătit... nici vorbă! În plus, nu a putut fi executată silit!

Selesi Fenia a fost notificată în numeroase rânduri de către Primăria Turda, pentru plata datoriilor, numele său fiind publicat în dese rânduri și pe siteul Primăriei, în cadrul anunțurilor colective cu datornicii și măsurile intreprinse de administrația locală.

Amenda contravențională este o sancțiune frecvent aplicată pentru încălcarea dispozițiilor calificate de lege și doctrină drept contravenții. Legea prevede că, în anumite cazuri, este oportună și obligatorie înlocuirea amenzii contravenționale cu munca în folosul comunității.

Potrivit art. 391 din O.G. 2/2001, publicată în Monitorul Oficial nr. 410/2001, „în cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, dupa caz, şi de partea din amendă care a fost achitată”.

La primul termen de judecată instanţa, cu citarea prealabilă a contravenientului, poate să acorde acestuia, la cerere, un termen de 30 de zile pentru achitarea integrală a amenzii. Dacă în acest termen amenda nu este achitată, instanţa va proceda la înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, cu acordul contravenientului.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator