m install
petlinii
nello construct

Festivalul TurdaFest s-a extins la Cluj cu gândul de… a reveni la Turda!

zamblau eugen
floris

Azi-dimineaţă a avut loc o conferinţă de presă la Casa Raţiu, de lansare a Festivalului TurdaFest în ceea ce organizatorii au denumit „ziua 0”, preambulul de la Turda al manifestării care în acest an se va organiza la Centrul Expoziţional Transilvania din Cluj.

 

Din partea organizatorilor, la întâlnirea cu presa turdeană au participat preşedintele Asociaţiei TurdaFest – Pamela Raţiu şi Gabriela Ratz.

 

Pamela Raţiu a prezentat programul divers oferit de TurdaFest vizitatorilor Centrului Expoziţional Transilvania, program ce se va desfăşura în intervalul de vineri până duminică, între orele 10.00-22.00. La acest festival vor fi prezenţi meşteşugari şi producători, din ţară şi din zona Turzii. Pamela Raţiu a precizat că organizatorii au oferit gratuit standurile expoziţionale şi cazarea expozanţilor.

 

În cadrul festivalului din acest an se va încerca realizarea celui mai mare coş de nuiele din lume, ceea ce echivalează cu un nou record Guiness Book. La realizarea acestui coş de nuiele contribuie 16 persoane din comunitatea romă din Turda (zona Nicolae Teclu), fiind folosite circa 12 mc de nuiele. „Vrem să atragem atenţia asupra problemelor cumunităţii rome din Turda şi nu numai”, a explicat Gabriela Ratz unul din substraturile acestei tentative de record mondial.

 

În ceea ce priveşte mutarea festivalului la Cluj Napoca, nimeni nu a oferit un răspuns clar şi coerent, lăsându-se doar impresia unui conflict între reprezentanţii Asociaţiei TurdaFest şi cei ai administraţiei locale. Pamela Raţiu a explicat că ducând festivalul la Cluj Napoca se realizează o mai bună promovare a zonei Turzii, respectiv a producătorilor din zonă. Cu toate acestea, Pamela Raţiu a declarat că „vina” mutării festivalului la Cluj Napoca ar aparţine Consiliului Local, care a refuzat nejustificatr să acorde gratuit zona centrală a municipiului, pentru organizarea ediţiei din acest an a TurdaFest. Pamela Raţiu susţine că, în opinia ei, locul cel mai bun pentru organizarea TurdaFest rămâne centrul municipiului Turda. „Consiliul Local a spus NU promovării Turzii. TurdaFest rămâne, nu renunţăm la el, şi în condiţii acceptabile, revenim la Turda”, a declarat Pamela Raţiu. „Nu am fost consultaţi atunci când ni s-a oferit zona Materna. Noi nu am cerut acea zonă. Am mai depus o cerere pentru Parcul Central, dar n-am primit nici un răspuns. Nu au fost lucruri reale, respectiv ceea ce s-a spus că se asfaltează centrul municipiului”, a adăugat şi Gabriela Ratz.

 

Pentru cei interesaţi, organizatorii pun la dispoziţia doritorilor vizitării TurdaFest la Cluj microbuze pentru transportul gratuit, care vor pleca din oră în oră, din parcarea de lângă Mall Winmarkt din centrul municipiului (fostul BIG). De la Turda la Cluj se va pleca începând cu ora 09.00, până la ora 21.00, iar de la Cluj Napoca pentru Turda se va pleca începând cu ora 10.00 şi până la ora 22.00. Transportul gratuit se va oferi de vineri până duminică.

 

Programul integral al TurdaFest poate fi descărcat de AICI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: