fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

renata

Polițiștii au anunțat că fata de 16 ani din Turda, dată dispărută de familia ei, s-a întors acasă! Fata plecase de la domiciliu în data de 28 martie 2019, iar ulterior a contactat redacția TurdaNews pentru a transmite că ”s-a măritat”.

 

”Costea Augusta Renata, minora în vârstă de 16 ani care a plecat de acasă din data de 28 martie a.c., a revenit la domiciliu. La data de 6 aprilie a.c., aceasta, împreună cu părintele ei, s-a prezentat la sediul unității de poliție pentru clarificarea situației.

Conform verificărilor efectuate, în perioada în care a lipsit de la domiciliu nu a fost victima vreunei infracțiuni și nu a participat la comiterea unor fapte ilegale/antisociale.”, a transmis IPJ Cluj.

Citește și:

Fata de 16 ani, din Turda, dată dispărută: M-am măritat! Să mă lase în pace!

Fata a spus că a plecat de la domiciuliu pentru că... s-a măritat. ”Sunt fata aia despre care ati postat că a fost dispărută.... Vreau sa va anunț ca nu sunt dispărută... Am fugit de acasă cu un băiat. Sunt maritată. Ne iubim. Părinți mei știu asta...”, ne-a transmis fata, după ce a citit știrea pe TurdaNews.

TurdaNews a îndemnat-o pe fată să contacteze Poliția, pentru a lămuri situația.

Totuși, faptul că s-ar fi căsătorit în câteva zile, la vârsta de 16 ani, nu poate fi real. 

Articolul 272 din noul Cod Civil privind vârsta matrimonială stipulează: "(1) Casatoria se poate incheia daca viitorii soti au implinit varsta de 18 ani. (2) Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul. In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria, instanta de tutela hotaraste si asupra acestei divergente, avand in vedere interesul superior al copilului. (3) Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta. (4) De asemenea, in conditiile art. 398, este suficienta incuviintarea parintelui care exercita autoritatea parinteasca. (5) Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti".

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator