fbpx

Scrie un comentariu

pompieri masina

Autorizaţia ISU de securitate la incendiu nu mai este obligatorie în cazul şcolilor şi grădiniţelor de stat, potrivit unei decizii adoptate joi, 4 aprilie, de către Guvernul României. Pe viitor, obligaţia va reveni autorităţilor locale. Tot ele vor suporta şi costurile necesare obţinerii documentelor pentru conformitate ISU.


Conform documentului care a stat la baza votării Ordonanţei de Urgenţă, responsabilitatea obţinerii avizului ISU de către unităţile de învăţământ din domeniul public va trece acum la primărie.


Modificările aduse de Ordonanţă de Urgenţă fac referire strictă doar la unităţile şcolare de stat, nu şi la cele din sistemul privat, fapt care a stârnit un val de reacţii negative din partea proprietarilor de şcoli private.La începutul anului şcolar 2018-2019, aproape 4.000 de şcoli şi grădiniţe nu aveau autorizaţie privind securitatea la incendiu. Mai mult, doar 246 de astfel de autorizaţii au fost emise în 2018.

 

Aporoape 19.000 de şcoli nu necesită autorizaţie privind securitatea la incendiu, pentru că nu au fost făcute modificări la construcţii sau au fost date în folosinţă înainte ca obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu să fie obligatorie, potrivit HG 571/2016. Elevii, însă, învaţă în continuare în clădiri care le pot pune viaţa în pericol.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate