fbpx

1 Comentariu

cerere indemnizatie

Un fenomen ciudat ia amploare în zona Turzii, unde s-au înregistrat mai multe cazuri de persoane care apelează la serviciile xerox pentru a multimplica o ”cerere de indemnizație mamă eroină”, pe care ulterior o trimit, după completare, pe adresa Ministerului Muncii.

 

Astfel de cazuri sunt raportate și în țară. Sunt oficii poștale unde sute de persoane trimit astfel de plicuri, spre Miniseterul Muncii, cu speranța că vor primi ”indemnizația de mamă eroină”, în cazul în care au minim 3 copii.

Mai ciudat este că cererea care se multiplică prin copii xerox are și o ”ștampilă” de la Registratura Ministerului Muncii. Oficialii ministeriali au comunicat că nu există o astfel de prevedere legală adoptată și că nu își explică cine și de ce a generat acest ”fenomen”.

Anul trecut a fost făcut un proiect de lege în acest sens, care a trecut de Senat, dar a rămas blocat la nivelul Camerei Deputaților, nefiind promulgat.

În forma propusă spre aprobare, legea prevedea acordarea unei indemnizații echivalente a 30% din salariul mediu net pe economie pentru femeile care au născut trei copii, 40% din salariul mediu net pe economie pentru mamelor care au născut patru copii și 50% din salariul mediu net pe economie pentru cele cu cinci sau mai mulți copii, alături de titulatura de „mamă eroină”.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Mimi · 20:48 04.04.2019
    Mamele eroine cu copii facuti pe banda rulanta, crescuti de stat la cantinele sociale. Ar fi si culmea sa mai primeasca si indemnizatie doar pentru ca au nascut acei copii.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator