fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

renata

Fata de 16 ani, din Turda, care a făcut subiectul unui anunț transmis azi de Poliție, care solicită ajutorul populației pentru a o găsi, fiind declarată dispărută, ne-a contactat și ne-a spus că... s-a măritat!

 

”Sunt fata aia despre care ati postat că a fost dispărută.... Vreau sa va anunț ca nu sunt dispărută... Am fugit de acasă cu un băiat. Sunt maritată. Ne iubim. Părinți mei știu asta...”, ne-a transmis fata, după ce a citit știrea pe TurdaNews.

”Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că AUGUSTA-RENATA COSTEA, de 16 ani, din Turda, a plecat de acasă din 28 martie a.c. și nu a mai revenit la domiciliu”, a informat IPJ Cluj, în cursul zilei de azi.

Citește și:

O adolescentă a dispărut de la Turda! Dacă o vedeți, sunați la poliție!

TurdaNews a îndemnat-o pe fată să contacteze Poliția, pentru a lămuri situația.

Totuși, faptul că s-ar fi căsătorit în câteva zile, la vârsta de 16 ani, nu poate fi real. 

Articolul 272 din noul Cod Civil privind vârsta matrimonială stipulează: "(1) Casatoria se poate incheia daca viitorii soti au implinit varsta de 18 ani. (2) Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul. In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria, instanta de tutela hotaraste si asupra acestei divergente, avand in vedere interesul superior al copilului. (3) Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta. (4) De asemenea, in conditiile art. 398, este suficienta incuviintarea parintelui care exercita autoritatea parinteasca. (5) Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti".

Poliția a atras atenția în nenumărate rânduri că există situații în care fete tinere, ”căsătorite” doar cu gura, sunt plasate ulterior în rețele de prostituție, după ce ”lover”-ul a reușit să-și adesemenască victima și după ce aceasta i-a acordat încrederea totală.

Tocmai din acest motiv, TurdaNews i-a recomandat tinerei să ia legătura cu Poliția. Nu știm dacă a făcut-o.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator