fbpx
2 Comentarii

amenda politialocala ct

Poliția Locală Câmpia Turzii a aplicat o amendă de 1.000 de lei unui cetățean care a comentat injurios, folosind cuvinte obscene, pe rețeaua de socializare Facebook. Ulterior, a mai primit o amendă de 500 de lei, pentru că a refuzat să se prezinte la convocarea polițiștilor locali.

 

”În data de 01.04.2019 agenții de poliție locală din cadrul Serviciului Public Poliția Locală Câmpia Turzii au sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei un cetățean din localitate pentru cuvintele jignitoare și obscene aduse pe rețeaua de socializare Facebook, la adresa instituției și a polițiștilor locali, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acesteia.

În urma comunicatului de presă intitulat "Poliția Locală Câmpia Turzii în acțiune" postat pe pagina de Facebook a Primăriei Câmpia Turzii în data de 29.03.2019, numitul C.A. a adresat cuvinte jignitoare și obcene la adresa insituției și a polițiștilor locali, sub formă de comentariu. 

Persoana fost invitată ulterior la sediul Poliției Locale, pentru a da detalii cu privire la fapta sa, acesta refuzând prezentarea, fiind sancționat cu amendă contravențională și pentru această faptă cu suma de 500 de lei, conform Legii 61/1991 R”, menționează reprezentanții administrației locale.

În baza deciziei instanțelor de judecată românești, rețeaua de socializare Facebook, precum și conturile deschise pe această platformă, reprezintă spațiu public și nu privat, iar fapta săvârșită încalcă prevederile Legii 61/1991 R, reprezentând contravenții, acestea fiind astfel sancționate în conformitate.

Astfel de amenzi au fost aplicate, în mai multe rânduri, și la Turda!

Conform legislației în vigoare, este interzis să folosești cuvinte obscene pe Facebook, indiferent că este vorba despre comentarii sau postări, iar orice persoană poate sesiza publicarea unor astfel de comentarii sau postări Poliției Locale (cu probele de rigoare), iar polițiștii locali vor întocmi un proces verbal de contravenție, conform legii, amenda fiind între 200-1000 de lei, în funcție de gravitate.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Dana · 12:02 02.04.2019
    Foarte bine au făcut! Prea multe injurii și obscenități pe facebook. Nimeni nu este obligat să suporte limbajul grotesc al unor nesimțiți.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Aurel · 05:25 03.04.2019
    Pentru cine nu stie m-ilitia locala din Campia Turzii face legea in oras! Seful lor fostul viceprimar ungur este cel mai tare in parcare, opreste masini si face legea! Aviz celor care trec prin Campia Turzii sa fie cetateni modeli altfel m-ilitia locala te amendeaza pentru orice intrucat primarul are nevoie de bani la visterie
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator