fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

bai sarate oi

Un adevărat dezastru ecologic s-a produs în zona Băi din Turda, acolo unde turmele de oi au făcut să dispară circa 2.500 de puieți (stejar roșu, platani, acăț), care au fost plantați în ultimii doi ani, cu sprijinul elevilor de la mai multe unități școlare, unor angajați ai instituțiilor publice și ai voluntarilor.

 

”Zilele trecute am constatat în acea zonă un adevărat dezastru ecologic făcut de turmele de oi care pasc, fără nici o opreliște în toată zona. O zonă unde turdenii ies vara la iarbă verde sau la un grătar. Toată zona poartă urmele trecerii a sute de oi care au călcat în picioare și stuful din smârcurile din zona lacurilor Niolțoș și Băltoaca, dar și lângă Csiki și Tarzan. Rezultatul: nu mai există niciun puiet din miile plantate în cei doi ani, toți au fost mâncați, probabil, de rumegătoarele din zonă. Întreaga zonă este plină de excrementele unor astfel de animale, urme ale trecerii lor, poate zilnice, pe acolo”, a menționat siteul TurdaInfo.

Anul trecut, angajații de la salubrizare și de la Domeniul Public au desființat o rampă clandestină de deșeuri din pădurea dintre strada Caisului și str. Dr. Valeriu Moldovan, amendându-l pe cel care a aruncat acolo gunoaiele.

Reprezentanții autorităților locale trebuie să intervină ferm și de urgență pentru a pune capăt acestei batjocuri care se produce în acea zonă, mai ales că este și o zonă protejată, care ar putea deveni o zonă de atracție turistică, dacă se fac niște investiții, este amenajată și întreținută.

Foto: TurdaInfo.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator