fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

ratiu cinema

Centrul Rațiu pentru Democrație vă invită miercuri, 20 martie, ora 20.15 la Cinema Elvire Popesco la dezbaterea Primul an de libertate | Întâiul an de confuzie, ce urmează documentarului După Revoluție (regizor Laurențiu Calciu).

 

Nicolae Rațiu, președintele Rațiu Family Charitable Foundation, discută împreună cu regizorul Laurențiu Calciu și jurnalistul Sorin Șerb, despre anul 1990, reîntoarcerea lui Ion Rațiu după exilul de 50 de ani și principalele evenimente care au marcat tranziția României la democrație.

CRD l-a invitat pe George Roșu să ilustreze pentru acest eveniment o serie de lucrări inspirate de definiția pe care Ion Rațiu a dat-o democrației în campania electorală din 1990 - “Democraţia însemnează o înţelegere că omul este în centrul societăţii şi totul se învârte în jurul lui. Democraţia însemnează că-l asculţi pe om şi pe urmă îi respingi punctul de vedere. Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază: voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!”.  Seria de lucrări Cele 5 redefiniții ale democrației este expusă la Cinema Elvire Popescoîn perioada 20 - 25 martie.

Sâmbătă, 23 martie, ora 14.00,  | Duminică, 24 martie, ora 16.30,, Oleg Kozlovsky, laureatul , discută cu Armand Goșu, respectiv Anton Breiner despre democrație, Rusia și influența sa în regiune. Dezbaterile urmează proiecției filmului documentar  (regia Vitali Manski).

Oleg Kozlovsky este co-fondator al Mişcării Unite pentru Democraţie „Solidarnost”(„Solidaritatea”) şi co-fondator al Mişcării Democratice a Tinerilor din Rusia „Oborona”. În acest moment este director executiv al Fundaţiei Vision of Tomorrow şi analist alCentrului de cercetare pentru politici anti-corupție la Înalta Şcoală de Economie de la Moscova. Organizator a numeroase acţiuni non-violente pentru apărarea democraţiei şi a drepturilor omului în Rusia, Belarus, Ucraina şi Moldova, a fost arestat şi reţinut de numeroase ori. În timpul ultimei detenţii, în mai 2008, a fost recunoscut de Amnesty International ca prizonier al conştinţei. Oleg este laureatul Premiului Ion Rațiu pentru Democrație în anul 2010.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator