fbpx

Icon Scrie un comentariu

florin1

Florin, un bărbat de 48 de ani din Câmpia Turzii, îl acuză pe omul de afaceri și președintele organizației de tineret ALDE Câmpia Turzii, Dano Turcu, că l-ar fi bătut în noaptea de 8 spre 9 martie, în localul Gossner din localitate.

 

Florin a povestit presei clujene că a ieșit cu prietenul său, Ciprian, la Gossner și incidentul s-a petrecut după miezul nopții, când au vrut să plece spre casă. A coborât la baie și acolo l-ar fi lovit Dano Turcu.

”În jurul orei 1.00 – 1.30 eram pregătiţi să plecăm  spre domiciliu, aşa că până să ne luăm gecile pe noi Florin a mers până la baie. Însă, când a coborât scările cineva l-a împins din spate, iar el l-a întrebat care-i „baiul”. Întrebarea l-a costat scump de tot fiindcă a încasat mai mulţi pumni, atât de tare încât a fost lăsat lat, şi abandonat acolo de către agresor. Ştiu asta din relatările ulterioare ale lui Florin, pentru că eu n-am fost cu el pe scări, doar l-am găsit la locul respectiv după circa unu-două minute de absenţă, îngrijorat că nu mai apare. Avea ochii daţi peste cap şi l-am trezit cu mare greutate, stropindu-l cu apă, după care l-am condus pe propriile lui picioare până la Spitalul Municipal Câmpia Turzii, aflat la vreo cinci minute de local. (...) 

În continuare, Florin a fost urcat în ambulanţă şi transportat la Cluj-Napoca, la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, unde medicii au constatat că avea buza ruptă şi fractură de pomete. Apoi a fost trimis înapoi la Câmpia Turzii, cu indicaţia clară să fie internat în spital – însă, ajuns în oraş, spre marea noastră stupoare, medicii ne-au spus că nu-i un caz de internare, aşa că l-au trimis pe Florin să se trateze acasă… Acuma am venit împreună cu el la I.M.L., după ce i-am făcut radiografie şi,  imediat ce-şi va scoate ceretificat medico-legal, ne vom interesa să găsim un avocat care să-l reprezinte în justiţie, împotriva lui Dano. Desigur, pe lângă plângerea penală pe care o vom face la poliţie. Nu ştiu dacă se poate, dar vom încerca să facem plângerea la Cluj-Napoca, fiindcă poliţia din Câmpia Turzii nu ne prea ia în seamă, având în vedere cine-i agresorul. De fapt au trecut patru zile de la producerea incidentului şi abia azi ne-au sunat poliţiştii ca să ne prezentăm la secţie şi să dăm o declaraţie”, a povestit Ciprian pentru Gazeta de Cluj.

Florin a obținut un certificat medico-legal de la IML Cluj pentru 18-20 de zile de îngrijiri medicale.

Dano Turcu a declarat reporterului clujean că nu l-a lovit pe cel care este decis să depună plângere împotriva sa, că el a fost cel provocat și că a anunțat incidentul la Poliția din localitate, chiar în acea seară, dar le-a spus că nu vrea să depună plângere. Dano Turcu consideră că este ”șantajat” de victimă și e convins că organele de cercetare se vor convinge cine a fost vinovatul după ce vor urmări înregistrările cu camerele video.

„Din câte ştiu, acest om nu lucrează de foarte mult timp, este aflat şi în atenţia poliţiei ca suspect la nişte furturi. În seara de vineri spre sâmbătă eu am fost cel care a anunţat poliţia, după incident, şi le-am relatat că nu doresc să fac plângere, doar doresc să se consemneze acest incident. Omul respectiv m-a provocat – mai mult ca sigur – ca să-mi ia după aceea banii. Ba, mai mult, după altercaţie mi-a trimis, prin interpuşi, un mesaj că ar fi bine să-i ofer bani ca să nu depună plângere, ameninţându-mă indirect că se va adresa presei şi îmi va prejudicia imaginea. Eu am refuzat s-o fac deoarece m-am considerat provocat şi posibila victimă a unui şantaj. Oricum, poliţia se va convinge, după ce va urmări imaginile de pe cameră, că nu am fost eu cel care a lovit primul”, a spus Dano Turcu pentru sursa menționată.

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

„Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Dosar penal cu autor cunoscut. Faptă produsă ca urmare a unui conflict spontan. Se fac cercetări în vederea clarificării tuturor aspectelor care au dus la producerea faptei”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator