marian morar
m install
nello construct

VIDEO – Spitalul Turda are cel mai performant computer tomograf din tot județul!

zamblau eugen

Spitalul Turda are cel mai performant computer tomograf din tot județul, fiind de ultimă generație, la finele anului 2018. Investiția este una realizată cu sprijinul financiar al administrației locale. Azi a avut loc o conferință de presă în care a fost prezentat noul și performantul computer tomograf.

 

”Spitalul Muncipal Turda are acum un nou computer tomograf, această investiție, de aproximativ 250.000 de euro, reprezentând răspunsul administrației locale la nevoile medicale ale cetățenilor, o investiție care completează eforturile depuse în ultimii ani în vederea îmbunătățirii condițiilor de spitalizare, creșterii calității actului medical și facilitarea accesului pacienților la investigații și tratamente de ultimă generație”, spune primarul Cristian Matei.

Managerul Spitalului Municipal Turda, dr. Ovidiu Stănilă, spune că noul computer tomograf este extrem de performant, iar softurile achiziționate la pachet pot asigura diverse investigații, oferind medicilor informații prețioase în vederea stabilirii unui diagnostic.

Conform celor precizate de dr. Ovidiu Stănilă, în cele circa două săptămâni de funcționare a noului aparat deja s-au efectuat circa 130 de investigații tomografice. Deocamdată, de aceste investigații beneficiază doar pacienții internați în cadrul Spitalului din Turda, însă intenția managerului Ovidiu Stănilă este de a se realiza un contract cu Casa de Asigurări Sociale, care să aloce fondurile necesare pentru ca orice persoană din zona Turzii să poată beneficia de o investigație gratuită, pe baza trimiterii de la medicul de specialitate. În plus, vor exista și servicii contra cost, pentru cei interesați, prețurile fiind cu mult mai mici decât în cazul unor servicii similare efectuate la Cluj-Napoca, chiar dacă aparatul de la Turda este de ultimă generație și mult mai performant.

Avantajele achiziționării acestui computer tomograf sunt multiple și nu întâmplător managerul Ovidiu Stănilă a concluzionat că ”este cel mai important eveniment medical post-decembrist din Turda”. Până acum, pacienții trebuiau să aștepte o oarecare perioadă, până erau programați la Cluj, unde trebuia plătit. În plus, acolo erau duși cu ambulanța, care stătea câteva ore. Practic, cu noua achiziție se vor degreva și serviciile de ambulanță, cel puțin din acest punct de vedere. Odată cu achiziția noului aparat, acest gen de cheltuieli (transport, efectuare computer tomograf, timp suplimentar) vor dispărea, iar Spitalul Turda ar putea atrage sume importante, fie de la CAS, fie de la persoanele care vor dori investigații contra cost.

Intenția managementului spitalului este de a mai angaja specialiști pentru a se asigura utilizarea computerului tomograf într-un regim continuu.

În ultimii ani administrația locală a alocat fonduri semnificative Spitalului Municipal Turda. Comparativ cu anul 2015, fondurile alocate de la bugetul local (bunuri/servicii și investiții) au crescut cu aprox. 700% ajungând în anul 2018 la aproape 2.500.000 de lei. În perioada 2016 – 2018 au fost făcute numeroase schimbări, au fost realizate modernizări, s-a achiziționat aparatură de ultimă generație, iar 8 medici noi s-au alăturat echipei instituției medicale. De asemenea, spitalul are un nou parc, în curtea interioară a Spitalului Municipal a fost amenajat un spațiu de relaxare și recreere în aer liber, pentru a spori confortul pacienților internați.

Vezi mai jos înregistrarea conferinței de presă de azi și toate detaliile oferite publicului lard, prin intermediul mass media:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2