fbpx

pmp 1300x300

5 Comentarii

fonduri europene blocate

Deși a venit primăvara, lucrările pe fonduri europene, în multiplele contracte de finanțare semnate de administrația locală din Turda, nu au început și nici nu se știe exact când vor începe! Blocajul vine din neadoptarea bugetului național!

 

În ultima perioadă, Guvernul PSD și președintele Iohannis se află într-un adevărat război pe seama adoptării bugetului național. După ce acesta a fost aprobat de Parlament, președintele Klaus Iohannis la contestat la Curtea Constituțională, fiind prima decizie de acest gen a unui președinte care a condus România!

Curtea Constituțională, însă, nu i-a dat președintelui dreptate! Însă, acesta nu se lasă și a anunțat că va retrimite bugetul în Parlament. Nu se știe când...

Din acest ”război” au de pierdut administrațiile locale, implicit românii, care sunt în situația de a nu beneficia de investițiile contractate prin accesarea fondurilor europene. Neaprobându-se bugetul, nu pot demara lucrările pe proiectele europene, pentru că nu pot fi decontate decât după aprobarea bugetului. Municipiul Turda a semnat mai multe proiecte cu finanțare europeană, fie că este vorba despre reabilitare străzi (toate străzile principale, plus cartierul Băi), reabilitare Castru Roman sau reabilitare zona Mormântului lui Mihai Viteazul.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, l-a acuzat direct pe președintele Klaus Iohannis că blochează o țară întreagă cu gesturile sale iresponsabile.

”Avem o relație de colaborare foarte bună cu instituțiile Uniunii Europene. În ceea ce privește absorbția, România nu numai că nu a pierdut niciun ban, ci a ajuns în media europeană în mai puțin de 2 ani de zile. În România au intrat 8,6 miliarde de euro, total prefinanțări și absorbție efective. Acest lucru ne situaează la o absorbție de 28%, față de media europeană de 29%. Avem linii de finanțare deschisă pe toate doemniile. Peste 25 miliarde de euro din totalul de alocare, iar contracte de finanțare în implementare, avem la nivel de 20,3 miliarde de euro. toate aceste contracte de finanțare se regăsesc în toate domeniile de finanțare. Au fost tot felul de declarații nefondate, prin care s-ar fi vrut să se inducă faptul că România nu e pregătită pentru Președinție. Total fals. Toate instituțiile europene felicită guvernul României pentru seriozitatea și responsabilitata de care dă dovadă. Asta înseamnă multă muncă și negocieri în miez de noapte. Neaprobarea bugetului consolidat, are impact direct asupra absorbțiilor fondurilor europene. Tot ceea ce se plătește pe proiectele finanțate pe proiectele europene, sunt asigurate de stat, urmând ca apoi să fie solicitate sumele la rambursare de la Uniunea Europeană. Ce se întâmplă acum crează un blocaj”, a declarat Plumb, la Antena 3, citată de Capital.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  tibi · 13:42 09.03.2019
  dati vina pe presedinte in loc sa dati vina pe guvern pentru ca sunt incapabili sa faca un buget corect pentru Romania...aveti o atitudine pro psd din cate vad
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 14:08 09.03.2019
   Doar pentru o concluzie de acest gen vă duce capul?!
   Bugetul este FĂCUT, stimate domn! L-au făcut așa cum au vrut guvernanții, așa cum au făcut toți până acum (logic)...
   Că este ”bun” sau ”rău”, pot aprecia românii pe baza rezultatelor... Numai că, președintele a blocat orice posibilitate de a constata acest lucru! Rețineți că este primul gest de acest gen al unui președinte român, din toate timpurile!!! Mă refer la contestarea bugetului la Curtea Constituțională... Iar aceasta i-a respins sesizarea, ca neadevărată!
   Iar constatarea asta, simplă pentru orice om care are un gram de minte, nu este pro-PSD, ci este împotriva BLOCAJULUI! Țara îi sancționează pe guvernanți, dacă fac sau nu fac! Nu trebuie ca președintele țării să intre într-un joc politic de blocaj, de pe urma căruia avem toți de suferit!!!
   Așa cum fiecare Guvern până acum și-a făcut propriul buget, ăștia de ce nu trebuie lăsați să ”moară pe limba lor”?! Chiar așa proști îi credeți pe români, că dacă ar constata că nu-și fac treaba, i-ar vota?! Chiar credeți că ”războiul” politic trebuie dus atât de departe încât să ne afecteze ca țară, ca dezvoltare?! Personal, nu cred! Și aici nu e vorba de opțiuni politice!
   • Acest comentariu este nepublicat.
    SORIN.F · 17:47 09.03.2019
    primul guvern care prezinta bugetul in februarie anul in curs in loc de noiembrie cu a fost pana acum.e vina presedintelui?
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Gelu FLOREA · 18:14 09.03.2019
     Este evident că Guvernul PSD este vinovat pentru că a prezentat bugetul cu întârziere! La fel ca toate guvernele de până acum, care nu au prezentat bugetul național până la 31.12! Niciunul! Cred că doar Guvernul Năstase a făcut acest lucru, însă știți la fel de bine ca mine că a avut alte ”bube”...
     Însă, asta nu justifică prelungirea întârzierii, care i se datorează lui Iohannis! Dacă PSD e iresponsabil sau nu poate, trebuie să fie și Iohannis iresponsabil?! Jocurile politice nu trebuie să sacrifice interesele țării, ale comunităților locale, ale dezvoltării în sine!
     Sper că m-am făcut înțeles... Nu e vorba despre opinii politice aici... ci despre a nu ne băga bețe-n roate unii altora, blocându-ne mai mult decât suntem deja blocați sau întârziați!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   benny hill · 06:17 10.03.2019
   guvernul , parlamentul nu sunt exclusiv compuse din psdei...atata zic. Mai sunt penelei, usurei si ce mai vrei!
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator