marian morar
m install
nello construct

Turda ar putea fi ajutată, indirect, și de municipalitatea clujeană, în problema ”ocolitoarei”!

zamblau eugen

Problema unei ”centuri ocolitoare” s-a discutat de ani buni la Turda. Construirea porțiunii de autostradă Câmpia Turzii-Gilău a rezolvat doar pe jumătate problema devierii traficului de tranzit. Soluția completă are legătură tot cu Autostrada Transilvania. Recent, municipalitatea clujeană a trimis o adresă către Ministerul Transporturilor, în care face referire la accesul clujenilor la autostradă (cu traversarea localității Florești, ceea ce implică un trafic sufocant), oferind două soluții care ar putea ajuta, indirect, și Turda, prin rezolvarea ”ocolitoarei”.

 

„Ca să mergi la Turda sau la Aiud, trebuie să mergi la Gilău, iar ca să treci prin Floreşti şi Gilău îţi ia o pâine. Avem un proiect mic care ar schimba situaţia actuală. Cred vom avea sprijinul Guvernului, nu am observat o reticenţă în acest sens. Vorbim despre conectarea Clujului la Autostrada Transilvania. Avem două variante: de la Tureni, 4 km până la o intrare pe autostradă sau de la ieşire de pe Centura Ocolitoare Vâlcele Apahida, până în Ciurila, şi apoi în autostradă”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local, citat de Ziua de Cluj.

Ambele variante ar ajuta și Turda! Pentru că ar asigura ”ocolirea” municipiului pentru autovehiculele de tranzit, care ar dori să ajungă la Cluj-Napoca, dar mai ales care au ruta spre Dej, Bistrița, Baia Mare sau spre zona Bucovinei (Suceava).

Edilul Clujului spune că va prezenta Ministerului Transporturilor cele două variante de traseu, pentru a fi implementate cât mai repede cu putinţă: „Nu necesită foarte mulţi bani”.

Implicarea autorităților din Cluj-Napoca în această problemă, alături de demersurile făcute până acum de edilul din Turda, Cristian Matei, ar putea duce la o rezolvare favorabilă turdenilor, care astfel ar avea șansa să scape de traficul de tranzit care se desfășoară pe străzile din Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2