fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

autostrada conectare

Problema unei ”centuri ocolitoare” s-a discutat de ani buni la Turda. Construirea porțiunii de autostradă Câmpia Turzii-Gilău a rezolvat doar pe jumătate problema devierii traficului de tranzit. Soluția completă are legătură tot cu Autostrada Transilvania. Recent, municipalitatea clujeană a trimis o adresă către Ministerul Transporturilor, în care face referire la accesul clujenilor la autostradă (cu traversarea localității Florești, ceea ce implică un trafic sufocant), oferind două soluții care ar putea ajuta, indirect, și Turda, prin rezolvarea ”ocolitoarei”.

 

"Ca să mergi la Turda sau la Aiud, trebuie să mergi la Gilău, iar ca să treci prin Floreşti şi Gilău îţi ia o pâine. Avem un proiect mic care ar schimba situaţia actuală. Cred vom avea sprijinul Guvernului, nu am observat o reticenţă în acest sens. Vorbim despre conectarea Clujului la Autostrada Transilvania. Avem două variante: de la Tureni, 4 km până la o intrare pe autostradă sau de la ieşire de pe Centura Ocolitoare Vâlcele Apahida, până în Ciurila, şi apoi în autostradă", a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local, citat de Ziua de Cluj.

Ambele variante ar ajuta și Turda! Pentru că ar asigura ”ocolirea” municipiului pentru autovehiculele de tranzit, care ar dori să ajungă la Cluj-Napoca, dar mai ales care au ruta spre Dej, Bistrița, Baia Mare sau spre zona Bucovinei (Suceava).

Edilul Clujului spune că va prezenta Ministerului Transporturilor cele două variante de traseu, pentru a fi implementate cât mai repede cu putinţă: "Nu necesită foarte mulţi bani".

Implicarea autorităților din Cluj-Napoca în această problemă, alături de demersurile făcute până acum de edilul din Turda, Cristian Matei, ar putea duce la o rezolvare favorabilă turdenilor, care astfel ar avea șansa să scape de traficul de tranzit care se desfășoară pe străzile din Turda.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator