fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

judecatoriaT

Judecătorii clujeni au ieșit în fața Palatului de Justiție și vineri, 1 martie, pentru a protesta. Au participat circa 300 de judecători și procurori din tot județul.

 

Judecătorul Cristi Danileț a anunțat că protestele vor continua până când OUG 7 va fi abrogată!

Ce măsuri de iau la Turda?

Astăzi, a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Turda care a decis modalitățile de continuare a măsurilor de protest.

Concret, magistrații au stabilit ca din data de 4 martie până pe 8 martie să suspende activitatea timp de o oră în fiecare zi.

„Judecătorii Judecătoriei Turda, fără a nega competența constituțională a Guvernului de a adopta ordonanțe de urgență, nemulțumiți de procedura derulată în adoptarea acestei ordonanțe și de lipsa unei justificări pertinente a urgenței modificărilor legilor justiției, fără consultarea prealabilă, efectivă și în termen rezonabil a Corpului de Magistrați prin intermediul procedurii de avizare a actelor normative de la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, au hotărât cu majoritate de voturi continuarea protestului în forma suspendării activității pe durata unei ore, în intervalul 10-11, începând cu data de 4 martie 2019 până la data de 8 martie 2019 inclusiv, precum și purtarea unei banderole albe” transmite conducerea Biroului de Informare și Relații Publice, prin Judecător Ofelia Diana Cristea, Președintele Judecătoriei Turda.

Reamintim că, judecătorii Tribunalului Cluj au fost primii din ţară care au decis, vineri 22 februarie, suspendarea activităţii judiciare în semn de protest faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei  timp de o săptămână.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator