fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

18 Comentarii

edu elite 10iulie

catel turda

O asociație pentru protecția animalelor din Cluj a lansat acuzații dure la adresa asociației Centrul de Ecarisaj Turda, condusă de medicul veterinar Nicolae Ciobanu, pe care-l face responsabil de uciderea mai multor câini. 

 

”Potrivit unor sesizări ale mai multor persoane din zona Turda – Câmpia Turzii activitatea de ecarisaj riscă să se transforme într-un abator. Mai multe persoane și reprezentanții asociației de medicină veterinară TAC din Cluj Napoca spun că medicul veterinar strânge câinii de pe străzi și, în unele situații, din curțile oamenilor, îi tranchilizează, îi aruncă, unii peste alții, în mașina ecarisajului și îi duce la adăpost. După câteva zile, câinii din adăpost sunt omorâți pentru a face loc altora. Medicul veterinar Nicolae Ciobanu este plătit de primăriile din zonă pentru fiecare câine prins”, menționează Gazeta de Cluj.

Ciobanu neagă, însă, acuzațiile, susținând că nu se întâmplă așa ceva la centrul de ecarisaj pe care-l coordonează.

”Nu omor câinii pentru că am padocuri libere, nu trebuie să facem așa ceva! Iar de intrat în curțile oamenilor, nici vorbă de așa ceva! Doar poliția, în condiții speciale, poate să facă asta, dar noi nu! Oricum, adăpostul este deschis și puteți veni oricând ca să vedeți despre ce este vorba”, a declarat medicul veterinar Ciobanu.

Anca Georgeascu, care reprezintă asociația de medicină veterinară TAC din Cluj-Napoca, susține că totul se petrece cu sorijinul tacit al administrației locale.

”Începutul demersului nostru de a afla care e statutul lui Ciobanu și de ce omora câinii pe care noi îi operaserăm, unii chiar cu numai câteva săptămâni înainte. De altfel, asta a fost declanșatorul. Ulterior, am transformat adresa într-o petiție. Nu am primit niciodată răspuns, deși am fost personal la primărie de patru ori și am dat telefoane nenumărate. Singurul răspuns primit a fost că adresa noastră a ajuns chiar la Ciobanu și de la el vom primi răspuns. S-a întâmplat chiar să mă răstesc la ei, întrebând cum să ajungă la Ciobanu, dacă era adresată primăriei și cum să răspundă el, dacă lui i se pune la îndoială statutul. Răspunsul a fost repetat NU ȘTIU CE SĂ VĂ SPUN. În 2016 m-am întâlnit apoi, oficial, cu viceprimarul, Lucian Nemeș. În timpul discuției nefirești, se ridica de pe scaun la fiecare 5 minute și pleca, apoi revenea doar ca să se scoale și să plece din nou, mi-am dat seama că nu am cu cine discuta, inclusiv intelectual vorbind. Realmente mi s-a părut că nu-l ajută capul: nu înțelegea propozițiile, nu înțelegea ce scrie în hârtii. A aflat de la noi că se omoară câinii, adică ne tot explica că a fost și el acolo, e minunat și nu se omoară. La sfârșit, ne-a promis o nouă întâlnire. Nu s-a mai petrecut”, spune Georgescu.

Aceasta aduce acuzații inclusiv asupra unui incident mediatizat anul trecut, când reprezentanții Centrului de Ecarisaj au intrat în curtea unui om și i-au luat câinele, pe care l-au ucis la scurt timp, astfel încât cine a vrut să îl adopte nu a mai putut face acest lucru. În acest caz, există plângeri depuse, inclusiv la Parchet. Și, conform acuzațiilor asociației din Cluj-Napoca, nu ar fi singurul caz!

Centrul de Ecarisaj Turda, care este un ONG independent, colaborează atât cu administrația din Turda, cât și cu cea din Câmpia Turzii, de la care încasează bani pentru câinii prinși.

Asociația din Cluj acuză că majoritatea câinilor prinși sunt omorâți ulterior. 

”Eu nu-i mai omor de mâine, dacă-mi dați banii pe care-i fac eu din contracte la Turda și în alte părți. Eu am cheltuieli. Pe mine nu mă obligă nimeni să-i omor, pot să nu-i omor, primăria nu mă obligă, n-o interesează ce fac cu ei. (...) N-am loc. Dacă nu scap cumva de ăștia pe care-i strâng, nu mai pot să strâng alții și am cheltuieli, am firmă, am angajați. Dați-mi voi banii ăștia și eu mâine renunț la toate contractele”, le-ar fi spus dr. Ciobanu celor de la asociația clujeană.

Foto: Gazeta de Cluj.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Lucian · 21:49 23.02.2019
  Nu sunt de acord cu maltratarea aninalelor dar nici gand nu pot fi de acord cu situatiile in care un caine primeste mai multi bani de la stat decat un copil si nu pot fi de acord nici cu sutele de caini liberi prin oras care fugaresc oameni si copii care fac dezastru pe la tomberoane.Asa ca stimat Ong care te ocupi de bietele patrupede gaseste o solutie la aceasta problema fara ca pe mine ca si cetatean sa ma coste bani si de ce nu frica ca acesti mici monstri sa ma alerge pe strazii noaptea sau ziua
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Jemenez Garcia Ana M · 10:33 10.06.2020
   Monstru ești cu gândirea ta de.... Rahat..... turcesc
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Jemenez Garcia Ana M · 10:31 10.06.2020
   Merita câinii de un miliard de ori decât plozii României care omoară animalele dându-le foc, omorand-i cu bâta, aruncandu-i de la etaj etc. Dacă tăceai filosof rămâneai. Decât să dau ceva "copiilor" prefer sa du pentru animale. De altfel, toți bănuții pe care ii fac dau pentru animaluțe
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Ioana Zamfira · 19:47 24.02.2019
   din pacate banii pentru caini nici macar nu ajung la caini. Ei sunt doar cei care sufera. Da, Ong a gasit solutia, ii omoara repede si prin metode primitive. Nu vreau sa ma mai gandesc la acele metode primitive ca ma doare sufletul... ( Si pe de alta parte oamenii ii lasa sa se inmulteasca, apoi ii lasa liberi sau ii arunca la tomberoane... fara sa se gandeasca la consecinte... De la noi, oamenii, porneste holocaustul lor.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  lidia · 09:16 24.02.2019
  de ce faci comaparatie intre banii dati copiilor si cei dati pentru caini???in nici un caz nu s-a pus problema asa cand au fost stabilite indemnizatiile pentru copii,de acord sunt prea mici dar asta pentru ca cei care ajung la putere vreau sa fure cat mai mult,totul daca se poate nu se gandesc nici la caini ,nici la copii!Sa fim seriosi poate se cheltuiesc bani pentru uciderea cainilor dar pentru ocrotirea lor nici vorba!!niciodata la noi,legea pentru protectia animalelor nu a fost aplicata in folosul lor ci doar pentru distrugerea lor.Nu-i nimic complicat aici,e doar lipsa de responsabilitate ,de respect pentru alte vietuitoate si vid de educatie!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Pintilie Alexandru · 09:29 24.02.2019
  Exista o lege clara in acest sens privind durata pe care un caine o poate petrece in adapost si modalitatea de eutanasiere asa ca daca a epirat timpul asta e mai trebuie si eutanasiati ca doar nu ii baga in arhiva.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ioana Zamfira · 19:39 24.02.2019
  Da, Rexi, luat de la vecin din curte, cu politia locala, si omorat imediat pe motiv ca era caine 'agresiv' desi l-am sunat imediat pt dr.Ciobanu cerand adoptia...El face legea. Am facut plangeri si petitii peste tot dar...ce folos....e mafie mare... Sunt padocuri libere ca e mai ieftin sa ii omoare direct, prin metode primitive Primaria, Politia locala, Directia Veterinara...si mai sus...Afacerea Maidanezul...e o afacere banoasa pentru multi, de ce ar opri-o...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cosmin scurtea · 13:27 25.02.2019
  Anul trecut Domnul Ciobanul a vrut să-mi facă angajare pe post de șofer pe dubita cu care transporta câini... Am refuzat din prima când mia zis ca uni cain trebuie arși în crematoriu câini care aveau nevoie doar de un vaccin și-mi plus.. Ar fi cazul să-l ancheteze cineva pt bonurile de motorina care le face rost de la unele benzinării pt a fi decontul în favoarea lui.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Primar · 05:20 27.02.2019
  Majoritatea romanilor nu iubesc cainii! "Mai bine tin un porc" spun majoritatea, dealtfel cand te uiti la ei arata ca niste porci, majoritatea romanilor sunt grasi, obezi parca sunt in luna a 9-a. Cum p-za masii sa iubim animalele daca nici pe noi intre noi nu ne respectam ca oameni....
  Suntem departe de civilizatie, suntem fricosi si lasi, barfitori nu degeaba comunismul a avut succes la noi...!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Mamica · 16:30 27.02.2019
  Foarte bine ca ii aduna si ii eutanasiaza, macar sunt ceva mai putin caini. Cand ma duc cu copilul la gradinita tot timpul sunt pe langa piata din micro 3 niste caini cat magarii de mari, umbla in voie. Sa ii adune si in 14 zile sa ii eutanasieze. Atata dragoste pentru ei vezi doamne... trebuie sa moara si la Turda copiii sfasiati de caini? De asemenea, acum ca s-a topit zapada, va rog sa mergeti pe marginea drumurilor, prin cartierele de case, dar si intre blocuri, si sa vedeti cat cacat de caine este pe margine. Pofta mare la inhalat cacat de caine.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Jemenez Garcia Ana M · 10:48 10.06.2020
   Ce ar fi sa te eutanasiere pe tine? Te-aș eutanasia pe tine și plodul tău pe care îl duci la grădiniță. Te-aș prinde cu crosa aia, te-aș băga în cușcă aia vreo 4-5 ore închis în duba aia sa te sufoci, după te-aș castra pe viu, te-aș arunca în cușca aia și 14 zile te-aș hrăni cu lături la 3g4 zile și un bol de apa la 2 zile. La sfârșitul celor 14 zile te-aș eutanasia cu o bâtă în cap sau cu o injecție cu ketonal direct în inimă. Asta pățesc bietele suflete de fiecare dată din cauza celor ca tine. Dar te-ai gândit, fa în m... Și răniții mamicutei tale sa le dai sa mănânce? Dacă tu atunci când caută mângâiere le dai cu pietre sau piciorul cum ai vrea sa reacționeze? Dacă țu ai păți la fel cum ai reacționa viperă ce ești?!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Monica · 01:23 09.06.2020
   Nu e mai mult decât gunoaiele pe care le aruncă oamenii peste tot,omul e mai murdar decât orice animal și cel mai rău și distrugător pe acest pământ!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   D · 17:59 07.06.2020
   BOLNAVO CUM TE POTI NUMI MAMICA CU URATENIA DE SUFLET CE IL AI
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Rac Ramona · 21:03 27.02.2019
   Tu esti o tampita!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ion · 19:40 27.02.2019
  In ce priveste inmultirea cainilor vagabonzi prin Turda sau Campia Turzii nu ar strica sa se verifice si comunele si satele din jur. Sunt o gramada de caini care nici macar nu sunt inregistrati care fata in voie iar cand ajung pui la 6-8 saptamani "gazda" le da drumul in oras. Putini stiu despre legea care obliga proprietarii sa sterilizeze caini care nu sunt de rasa si nu au drept de fatare. Exista si cine trebuie sa verifice acest lucru, probabil, dar ca peste tot interesul poarta fesul.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Viorica Filimon · 15:03 10.06.2020
  E ridicol ca un asistat social să primească 140 lei pe lună iar un hingher 250 euro pe cap de câine prins si ucis. Alocatia copilului e tot 150 lei. Suntem oi o natie de retardati ca sa votăm legi care sa facă asta? Daca banii din uciderea câinilor ar merge la sterilizat obligatoriu si construit de adăpost nu am fi asa criminali cu câinii
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Simona Avram · 14:09 11.06.2020
  Corect
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate