fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

pod aries

CNAIR pare că evită răspunsurile clare pe tema lucrărilor de reparație a podului de la Turda, de pe varianta de ieșire din Turda spre Alba Iulia (podul de lângă A&A). Deși spun că lucrările nu vor demara ”mai repede de luna mai 2019”, ”în funcție și de procedurile de achiziție”, ocolesc un răspuns clar dacă există sau nu bani prevăzuți în bugetul pe 2019 pentru această investiție.

 

La acest moment, CNAIR nu poate oferi răspunsuri clare, pentru că încă nu este finalizată documentația tehnică aferentă acestor lucrări.

„Până la această dată, DRDP Cluj nu a convenit cu Primăria Turda cu privire la stabilirea devierii traficului. Lucrările se vor efectua cu închiderea circulației, devierea traficului fiind singura soluție pentru efectuarea lucrărilor. S-au efectuat verificări la podul de pe DN 1 km 444+840 și după luna august 2018. Nu s-au constatat noutăți față de concluziile din august 2018. A fost obținut Certificatul de Urbanism; sunt în curs de contractare servicii de elaborare a studiului geotehnic; a fost demarată procedura de achiziții pentru documentația necesară obținerii avizului de la Apele Române; sunt în curs de contractare servicii de verificare a proiectului”, a precizat CNAIR pentru siteul TurdaInfo.

CNAIR nu a putut oferi un răspuns clar dacă există suma necesară prevăzută în buget, pentru realizarea acestor lucrări în 2019, limitându-se să spună că estimarea costurilor ar fi de circa 7,5 milioane lei, fără TVA.

O altă problemă care ține de pod o reprezintă conducta magistrală de aducțiune cu apă a municipiului Turda, care este situată pe pilonul din aval al podului. CNAIR studiază posibilitatea rămânerii conductei pe amplasament, pentru că o eventuală mutare ar încurca și mai mult lucrurile.

CNAIR a mai informat, prin intermediul sursei citate, că în conformitate cu expertiza tehnică, soluția tehnică recomandată de către proiectant este înlocuirea elementelor de suprastructură și consolidarea infrastructurii.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator