fbpx

2 Comentarii

medicamente la bucata

Teoretic, din data de 9 februarie unitățile farmaceutice trebuiau să stopeze eliberarea medicamentelor la bucată, data de la care intra în vigoare directiva UE.

 

Noile reguli impun farmaciștilor să nu mai elibereze pacienților medicamente la bucată, ci doar o cutie întreagă, fapt care ar putea să-i pună în dificultate pe mulți bolnavi cu posibilităţi financiare reduse, nevoiţi să-şi achiziţioneze pastilele la bucată.

Pe noi nu ne întreabă nimeni dacă și putem să aplicăm această directivă?....sunt probleme mult mai grave în sistem cum ar fi dispariția unor medicamente vitale pentru viața pacienților, întotdeauna preferăm să ne ocupăm de chestiunile mărunte nu problemele de fond! ” spune nemulțumită o farmacistă.

Între timp au apărut noi explicații privind această directivă

Noua directivă europeană care prevede norme de siguranţă pentru medicamentele eliberate pe bază de reţetă nu interzice încă vânzarea de medicamente la bucată.

Aceasta este o interpretare eronată apărută în spaţiul public, care a generat temeri în rândul pacienţilor cronici”, este de părere Dan Zaharescu, preşedintele Organizaţiei de Serializare a Medicamentelor.

Marea majoritate a medicamentelor vândute fracţionat se eliberează fără reţetă medicală şi, deci, nu intră în procesul de serializare. În cazul bolnavilor cronici însă aceştia primesc reţete şi pentru trei luni, iar în condiţiile în care unele cutii conţin 28 de pastile s-ar impune ruperea sigiliului de siguranţă la mai multe cutii, afirmă specialiștii din sistem.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gabor · 17:27 16.02.2019
  Intreadevar au trimis mafioti peste ei sa ii ameninte sa plece din casa cu acte de violenta acesti oameni au fost trimisi de cumparatorul vilei Turcu Velu iau trimis cu arme albe fara niciun act oficial nici ANAFU NU ia trimis un document oficial doar au venit ca mafioti sunt toti mituiti dela ANAF pana la politie si jandarmerie daca lucrau legal ar trebui sa trimita un act oficial catre propietarul casei DAR ASTA E ROMANIA MAFIA FACE LEGEA
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dama · 15:46 15.02.2019
  Chestia asta se intampla in toata tara, nu doar Turda. SI la Cluj poti cumpara linistit la bucata, pentru ca INCA NU S-A GOLIT STOCUL. Viitoarele medicamente vin cu cod de bare unic, CELE ACTUALE AU ACELASI COD DE BARA.


  Deci o sa dureze 2-3 luni pana se curata tot de pe stoc.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator