fbpx

Scrie un comentariu

furturi

TurdaNews a solicitat informații Inspectoratului Județean de Poliție Cluj privind activitatea infracțională de pe raza municipiului nostru pe parcursul anului trecut.

 

Conform datelor furnizate, în intervalul menționat, Poliția municipiului Turda a fost sesizată (plângere, denunţ, acte încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege sau sesizare din oficiu) despre comiterea unui număr de 1310 de infracţiuni, față de 1.213 infracțiuni înregistrate în perioada similară a anului trecut. Infracţiunile contra patrimoniului (567) au cea mai mare pondere din totalul infracțiunilor sesizate (43,3%).

Criminalitatea stradală este caracterizată, în general, de infracţiuni fără un pericol social deosebit. În municipiul Turda au fost înregistrate 53 de infracţiuni stradale, cu un trend descrescător față de anul anterior.

Având ca prioritate creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, poliţiştii au întreprins numeroase activităţi de menţinere a ordinii publice, prin deplasări și patrulări pe raza municipiului.

În perioada analizată, au fost realizate 2.662 intervenţii la apelurile primite prin SNUAU 112, cu 356 intervenţii mai multe faţă de anul anterior.

Accidentele grave nu au ocolit municipiul nostru!

Pe linie rutieră, au fost intensificate acţiunile de prevenire a accidentelor de circulație, ţinând cont de principalele cauze generatoare. La nivelul municipiului Turda, poliţiştii s-au sesizat de comiterea a 194 infracţiuni rutiere. Pentru abaterile constatate în trafic, au fost aplicate 5.495 sancţiuni contravenţionale. Au fost reţinute 791 permise de conducere şi au fost retrase 233 certificate de înmatriculare.

Pe raza municipiului Turda s-au produs 17 accidente rutiere grave, cu 7 accidente mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

Cu privire la principalele cauze care au condus la producerea accidentelor de circulaţie grave, analiza a evidenţiat faptul că există trei cauze majore care au condus la producerea accidentelor grave, respectiv: neacordarea de prioritate pietonilor; neacordarea de prioritate vehiculelor; nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni și bicicliști.

În anul 2018, activitatea desfăşurată de Poliția municipiului Turda s-a axat, în principal, pe realizarea obiectivelor prioritare ale Poliţiei Române și ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, având în vedere priorităţile instituţionale stabilite la nivelul judeţului. Astfel, poliţiştii din cadrul subunității au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de natură judiciară, creşterea siguranţei stradale şi reducerea victimizării prin accidente rutiere” informează    Subinspector de poliţie, Carmen-Livia POMPAȘ, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator