fbpx

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

beat la volan

Judecătoria Turda este prima instanță care a dat o decizie de arest preventiv pentru o persoană aflată în cercetare după ce a fost depistată că a condus sub influența băuturilor alcoolice! Judecătorul Cristian Axinte a criticat atitudinea șoferului, atrăgând atenția că se putea întâmpla o tragedie!

 

Șandru Bazil a condus în data de 28 ianuarie 2019 pe strada Gheorghe Lazăr din Turda, în jurul orei 15.00. Din cauză că era băut, șoferul a acoșat un alt autovehicul, însă cu toate acestea și-a continuat deplasarea spre Petreștii de Jos, cu șoferul mașinii avariate pe urmele sale, care intre timp a alertat și Poliția. La Petreștii de Jos a fost oprit de un echipaj de poliție, care l-a testat cu aparatul etilotest și a stabilit că avea o concentrație de alcool în sânge de 1,15 la mie (ml alcool pur la litru de sânge)! În urma analizelor la sânge, efectuate ulterior, alcoolemia a fost și mai mare, respectiv 2,04 la mie!

În 31 ianuarie 2019, judecătorul Cristian Axinte a dispus arestarea preventivă a șoferului.

”Inculpatul a condus un autoturism având alcoolemie foarte ridicată de peste 2,00 g%, valoare care indică o stare de ebrietate extrem de avansată pe drumuri publice aglomerate în mediul urban la o oră cu trafic intens pietonal sau rutier după care pe o distanță de aproximativ 15 km (distanța Turda-Petreștii de Jos) pe un drum județean, reprezentând un pericol real pentru toți participanții la trafic de pe arterele pe care a circulat. Se reține că a condus la o oră când de regulă și traficul pietonal este intens și doar întâmplarea a făcut ca urmările să nu fie mai grave.

Inculpatul a manifestat o totală lipsă de responsabilitate deoarece, deși știa că a consumat o cantitate apreciabilă de alcool, iar reflexele îi erau alterate, a condus autoturismul pe drumurile publice, pe străzi circulate din municipiul Turda, la o oră când traficul este aglomerat, consecința fiind expunerea altor participanți la trafic posibilitățile de a fi victime ale unui accident rutier cu consecința punerii în pericol a securității circulației pe drumurile publice.

(...) Inculpatul după ce a acroșat un alt autovehicul a fugit de la fața locului, deși i s-a atras atenția de celălalt conducător, care a alertat poliția și l-a urmărit.

Tot acest comportament al inculpatului denotă fie o totală nepăsare față de încălcarea legii penale, fie o lipsă de autocontrol, ambele situații fiind foarte grave.

Modul în care inculpatul a procedat, respectiv mergând practic la băut cu un alt prieten și apoi conducând înspre casă cu o alcoolemie foarte ridicată,în plină zi, când traficul este aglomerat denotă îndrăzneală deosebită, lipsă de respect față de ceilalți participanță la trafic și lipsa oricărei inhibiții în a se abține a încălca normele legale referitoare la traficul rutier”, a menționat judecătorul în motivarea încheierii penale nr. 8/2019 de la Judecătoria Turda, citat de clujust.ro.

Șoferul respectiv a mai fost prins la volan în stare de ebrietate. În anul 2015 a fost condamnat de Judecătoria Turda la 1 an și 10 luni de închisoare tot pentru o astfel de infracțiune.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate