fbpx

Scrie un comentariu

alarmare publica

Pe 6 Februarie se va desfășura un nou exercițiu de verificare a echipamentelor tehnice de înștiințare, avertizare, alarmare a populației din județul Cluj, parte din acțiunile de verificare desfășurate la nivel național.

 

Exerciţiul “Miercurea Alarmelor” are loc începând cu ora 10.00, iar sirenele vor emite semnalul "prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţia pericolului.

În România există 3 tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).  

IGSU spune că aceste exerciţii lunare sunt necesare şi utile, deşi pot genera disconfort în rândul populaţiei. Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirea timpului de reacţie a autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

În judeţul Cluj sunt instalate 259 de sisteme de avertizare, din care 231 sirene electrice de alarmare publică şi 58 de sirene electronice.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator