fbpx

Scrie un comentariu

gripa masca

Vizitele aparținătorilor au fost restricționate la 5 minute și fiecare persoană care intră în spital trebuie să poarte mască, halat de unică folosință și botoșei.


La nivelul județului Cluj, în perioada 21 -27 ianuarie au fost raportate 3.700 de viroze respiratorii, 533 de pneumonii și 92 de cazuri de gripă, informează DSP Cluj.


Ministrul Sănătății oferă de asemenea și recomandări pentru cadrele medicale:

„Au mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare în unitățile sanitare. S-a solicitat limitarea accesului vizitatorilor în mod real în toate unităţile sanitare, în special în secțiile cu risc, refacerea urgentă a stocurilor de antivirale necesare pentru tratamentul infecţiilor respiratorii acute, instituirea terapiei antivirale imediat după internare pentru toţi pacienţii care prezintă tabloul clinic compatibil cu gripa, instituirea tratamentului profilactic cu antivirale la contacţii pacienţilor internaţi, vaccinarea urgentă a personalului medical rămas nevaccinat, refacerea stocurilor de echipamente de protecţie şi utilizarea corespunzătoare a acestora, refacerea urgentă a stocurilor de antiseptice şi dezinfectante pentru asigurarea igienei riguroase a mâinii şi suprafeţelor. Astăzi Institutul Național de Sănătate Publică va reaminti unităţilor sanitare procedurile privind managementul contacţilor, a focarelor şi  cazurilor severe de gripă”.


Obiectivul Ministerului Sănătății în perioada următoare este reducerea numărului de cazuri severe și decese cu gripă, prin recunoașterea rapidă a gripei și instituirea de urgență a tratamentului. Cea mai bună metodă de prevenire a gripei rămâne vaccinul antigripal.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator