fbpx

Scrie un comentariu

gen laurian anastasof

Instanța de judecată a suspendat decretul președintelui Klaus Iohannis, prin care era prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, iar Ministerul Apărării naționale a anunțat că va pune decizia instanței în practică, imediat ce i se va transmite. Până atunci, generalul-locotenent Laurian Anastasof, fostul comandant al Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, a devenit locțiitorul șefului Statului Major al Armatei. 

 

„Cu privire la situaţia locţiitorului șefului SMAp, precizăm faptul că această funcţie este îndeplinită până astăzi, 31 ianuarie 2019 inclusiv, de către generalul-locotenent Adrian Tonea, iar începând cu data de 1 februarie 2019, prin ordin al ministrului apărării naţionale, a fost împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei funcţii generalul-locotenent Laurian Anastasof”, transmite MApN.

Citește și:

Fost comandant al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii, în poziția 2 din Armata Română!

Laurian Anastasof a fost comandatul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, între anii 2009-2013. În decembrie 2013 a fost șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, până în anul 2017, iar din 2017 a fost consilier al Ministrului Apărării.

În momentul în care decizia instanței se va pune în aplicare, Laurian Anastasof va prelua comanda Statului Major al Armatei, în calitate de adjunct delegat pe această funcție (nu este numit definitiv). Practic, el va deveni șeful Armatei Române.

Pentru o numire definitivă, indiferent că este vorba de funcția de șef al Statului Major al Armatei sau cea de adjunct al șefului Statului Major al Armatei, este nevoie de un aviz din partea Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT).

În cadrul CSAT, președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea făcută de PSD, pentru funcția de șef al Statului Major al Armatei, dând un decret prin care a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă în această funcție. Însă, PSD a acuzat că decretul emis de președinte este ilegal, iar Ministerul Apărării Naționale a atacat în instanță acest decret. Deocamdată, instanța a decis să suspende acest decret, decizia fiind executorie, chiar dacă nu este definitivă. Pe fond, cele două părți se vor judeca în instanță.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator