fbpx

Scrie un comentariu

tanar droguri

Tânărul din Câmpia Turzii, care a fost prins în flagrant la începutul lunii aprilie 2018, în timp ce ridica 10 kg de droguri, într-un colet trimis din Spania, a fost eliberat din arestul preventiv de către magistrații Curții de Apel, care au admis contestația acestuia împotriva măsurii arestului preventiv, dată de Tribunalul Cluj, în 22 ianuarie.

 

Alexandru Moldovan Bîrlean (Pashu Alex) a primit, inițial, o nouă prelungire cu 30 de zile a măsurii de arest preventiv, din partea magistraților Tribunalului Cluj. Ulterior, Curtea de Apel Cluj a admis contestația și a dispus înlocuirea arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Decizia Curții de Apel Cluj este definitivă.

Citește și:

Tânărul din Câmpia Turzii, prins cu 10 kg de droguri, rămâne în arest!

”În baza art. 425 ind. 1 al. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite contestaţia formulată de inculpat M.B.A.împotriva încheierii nr. 16 din data de 22 ianuarie 2019 a Tribunalului Cluj pe care o desfiinţează cu privire la menţinerea măsurii arestului preventiv al inculpatului şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: În temeiul art.242 al.2 rap. la art.206 Cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul M.B.A., în prezent deţinut în Penitenciarul Gherla, cu cea a controlului judiciar prev. de art. 202 al. 4 lit. b Cod procedură penală rap. la art. 211 şi urm. Cod procedură penală pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29 ianuarie 2019 până la data de 29 martie 2019 inclusiv”, se precizează în Hotărârea 17 din 29.01.2019, dată de Curtea de Apel Cluj.

Pe perioada controlului judiciar, inculpatul are de respectat unele obligații:

a) să se prezinte la în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Cluj Napoca, jud. Cluj, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de acesta.

d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată;

e) să comunice, periodic, informaţii relevante cu privire la mijloacele sale de existenţă

”În temeiul art.215 al.7 Cod procedură penală se atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestului la domiciliu sau a arestului preventiv. Dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu se află sub o altă măsură privativă de libertate. Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de Poliţia mun. Câmpia Turzii, jud. Cluj”, se mai precizează în hotărârea instanței care l-a eliberat pe tânărul din Câmpia Turzii.

Prins în flagrant, cu 10 kg de droguri

El a fost prins în flagrant, la începutul lunii aprilie 2018, imediat după ce a ridicat un colet trimis din Spania, în care erau circa 10 kg de droguri! Tânărul a ridicat pachetul din Cluj-Napoca, de pe Calea Dorobanților, în jurul orei 2.00 noaptea.

Polițiștii de la Crimă Organizată l-au săltat imediat după ce a ridicat pachetul cu canabis, cu intenția de a-l pune într-un taxi al firmei Uțu Taxi, cu intenția de a-l transporta la Câmpia Turzii. În momentul în care a văzut polițiștii, tânărul a vrut să fugă, însă a fost imobilizat de personalul autocarului. El a primit un mandat de arestare pentru 24 de ore, iar apoi a fost prezentat în fața instanței, magistrații dându-i mandate consecutive de arest preventiv, în serii de câte 30 de zile.

”La aceeaşi dată, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului au fost identificate mai multe bunuri, respectiv pungulițe cu urme de substanțe, semințe de cannabis, precum și un cântar electronic”, precizau ofițerii DIICOT, la acea dată.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator