fbpx

Scrie un comentariu

caz gripa

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.


Deşi seară aveam o parte din datele pe care direcţiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările şi putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (...) Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. (...). S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică”, a declarat ministrul Sorina Pintea pentru Mediafax.


Vaccinarea rămâne şi în perioada următoare soluţia pentru prevenirea îmbolnăvirilor, arată ministrul: „Specialiştii estimează că această circulaţie intensă se va menţine inclusiv în luna februarie”.


Reamintim că si la Cluj s-a înregistrat un deces din cauza gripei!


Institutul Național de Sănătate Publică anunță că o femeie în vârstă de 39 de ani, din judeţul Cluj, a murit luni din cauza gripei.
Potrivit INSP, femeia a fost confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare şi avea condiţii medicale preexistente. Pacienta nu era vaccinată anti-gripal.

UPDATE:

Se instituie carantina în spitale

Ministerul Sănătăţii a transmis către toate spitalele din ţară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă, informează Sorina Pintea, precizând că una dintre măsuri vizează accesul vizitatorilor „în mod real” în toate unităţile sanitare, în special în secţiile cu risc.


De asemenea, Sorina Pintea a declarat că Ministerul a comandat, suplimentar, 30.000 de doze de vaccinuri, care vor fi distribuite, începând de joi, către direcţiile de sănătate publică din ţară, care au solicitat acest lucru. Până la acest moment, peste un milion de persoane din grupele de risc s-au vaccinat.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator