fbpx

Scrie un comentariu

gripa masca

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat încă un deces cauzat de gripă. Este vorba de o femeie din judeţul Cluj, care a murit luni.


Potrivit CNSCBT, este vorba despre o femeie în vârstă de 39 de ani, din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal care a murit luni. Numărul total al morţilor a ajuns, marţi, la 48.


Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, este aşteptată să decidă astăzi după publicarea datelor de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică referitoare la gripă, dacă declară sau nu epidemie de gripă în România. 


De la începutul sezonului, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 48. Doar în patru cazuri de deces provocat de gripă, victimele nu sufereau şi de alte boli, potrivit minstrului Sănătăţii, Sorina Pintea.


În ceea ce privește Turda, în luna ianuarie au fost înregistrat 12 cazuri de gripă și 230 de viroze respiratorii dar numărul acestora poate fi mult mai mare, asta din cauza faptului că nu toată lumea se prezintă la medic ci preferă să urmeze un tratament la domiciliu, de cele mai multe ori „după ureche”. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator