marian morar
m install
nello construct

Zeci de infecții respiratorii au fost înregistrate și la Spitalul Municipal din Turda, dar și 12 cazuri de gripă!

zamblau eugen

Medicii de familie dar și angajații spitalului municipal din Turda s-au confruntat de la debutul sezonului rece cu o multitudine de infecții respiratorii, atât la adulți cât și la copii.

 

Contactat de TurdaNews, directorul spitalului din Turda, Ovidiu Stănilă spune că au fost zeci de cazuri de acest gen dar și câteva de gripă, pacienții fiind redirecționați spre Clinica de Boli Infecțioase din Cluj.

Încă nu am instituit carantina în spital, abia după trei săptămâni putem face asta, în funcție de numărul de îmbolnăviri…în luna ianuarie am avut 12 cazuri de gripă confirmate și 230 de infecții respiratorii” declară Ovidiu Stănilă.

Între timp, la nivel național s-au mai înregistrat încă patru decese cauzate de gripă, este vorba despre o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi,  confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal şi trei bărbaţi în vârstă de 40, 49 şi 93 de ani din judeţele Giurgiu, Brăila şi respectiv Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că ţara este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns sâmbătă la 43, potrivit informării Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2