fbpx

Scrie un comentariu

hora unirii ct

Ziua Unirii a fost aniversată azi și la Câmpia Turzii, acolo unde a avut loc un spectacol folcloric, iar apoi s-a încins o horă, în acordurile fanfarei Promenada, la care au participat zeci de locuitori, inclusiv primarul Dorin Lojigan și viceprimarul Sabin Ghemeș.

 

Manifestările prilejuite de aniversarea a 160 de ani de la unirea principatelor române, moment în care Alexandru Ioan Cuza a devenit domnitor atât al Moldovei, cât și al Țării Românești, a debutat în jurul orei 17.00, în sala mare a Palatului Cultural ”Ionel Floașiu”.

În cadrul evenimentului, pe scena Sălii de Spectacole „Mircea Mihășan” au evoluat ansamblurile folclorice „Ardeleana” și „Mugurelul”, grupuri de copii de la instituțiile școlare din municipiu, dar și interpreta de muzică populară, Oana Lianu. Aceasta din urmă a încântat auditoriul atât prin prestația la diverse instrumente de suflat, cât și prin vocea sa.

„Poporul român și-a riscat însăși existența sa prin actul de curaj nebunesc din 1859, dar în pofida obstacolelor, a ieșit victorios, punând bazele unui stat unitar pe structura căruia s-a înfăptuit Marea Unire din 1918. Să rememorăm acele trăiri de entuziasm și mândrie națională, prinzându-ne în Hora Unirii.”, a fost îndemnul primarului Dorin Lojigan, lansat înaintea evenimentului.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator