fbpx

Scrie un comentariu

caz gripa

În doar o săptămână, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj au fost confirmat 40 de cazuri de gripă. România se pregăteşte să declare epidemie de gripă după ce, în ultimele săptămâni, cazurile de îmbolnăviri au crescut alarmant, iar numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 34.


"La Cluj, la Spitalul de Boli Infecțioase, în săptămâna 14-21 ianuarie am avut confirmate prin testele de laborator 40 de cazuri de gripă. Din aceste cazuri, 10 pacienți au avut nevoie de spitalizare continuă, restul având forme moderate sau ușoare, care au fost tratate în regim ambulator. Nu a fost niciun caz cu severitate marcată, care să aibă nevoie de asistență în secția de terapie intensivă", a declarat dr. Irina Filipescu, medic specialist boli infecțioase la Realitatea FM Cluj


Recomandarea  medicilor este ca la primele semne de îmbolnăvire să fie consultat medicul de familie şi să se evite automedicaţia. Persoanele bolnave trebuie să se izoleze pentru a nu transmite virusul. De asemenea, este indicat ca cei care sunt nevoiţi să intre în contact cu o persoană bolnavă să se protejeze cu o mască.


Ţările din regiune sunt, de asemenea, afectate de prezenţa virusului gripal şi de un număr foarte ridicat de infecţii respiratorii.
În Ungaria autorităţile au declarat epidemie de gripă încă din a doua săptămână a acestui an, iar situaţia este gravă şi în mai multe regiuni din Bulgaria.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator