fbpx

Scrie un comentariu

caz gripa

La nivelul judeţului Cluj, numărul virozelor respiratorii este în creştere, săptămâna trecută fiind raportate 1977 de cazuri, faţă de 1570 de cazuri întregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Potrivit directorului DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu-Goia, la Cluj, au fost raportate 14 cazuri de gripă diagnosticate clinic, dar încă neconfirmate de laborator, dintre care 4, internate în ultimele 24 de ore la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Recomandarea  medicilor este ca la primele semne de îmbolnăvire să fie consultat medicul de familie şi să se evite automedicaţia. Persoanele bolnave trebuie să se izoleze pentru a nu transmite virusul. De asemenea, este indicat ca cei care sunt nevoiţi să intre în contact cu o persoană bolnavă să se protejeze cu o mască.

La Turda în școala de la Poiana se face educație de prevenție în privința virusului gripal.

Timp de trei zile elevii școlii vor învăța, pe înțelesul lor, ce înseamnă gripa și cum poate fi prevenită. Activitatea se derulează în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Serviciul Public de Asistență Socială Turda.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator