fbpx

1 Comentariu

deszapezire probleme

Ninsorile căzute în ultimele ore au creat serioase probleme pe arterele de circulație, indiferent că e vorba de Turda, Câmpia Turzii sau drumurile județene învecinate, din mediul rural. Oamenii reproșează că nu se intervine, iar cei responsabili nu fac o informare completă și corectă privind procedurile de intervenție, zone de priorități etc.

 

La Turda, fostul consilier local Ciprian Rigman acuză că nu s-a intervenit deloc.

”Asa arata strada Baritiu, o artera circulata intens, la ora 7.45! Nimic curatat, nu tu nisip, nu tu sare! Incompetenta directorului Balahura de la Domeniul Public e un fapt cert, probat continuu! Trist este ca incompetenta domniei sale este premiata cu 8.000 de lei pe luna! Asisderea arata toate strazile principale: Dragalina, Stefan cel Mare, Calea Victoriei! Este o incompetenta generala! Domnule Balahura, Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in straita! Domnule primar Matei, il punem la treaba pe Balahura sau suntem complici la incompetenta?! Rusine maxima!”, acuză Ciprian Rigman.

baritiu zapada

Directorul SC Domeniul Public Turda SA, Gheorghe Balahura, ne-a sunat pentru a face unele precizări. ”Ne-am trezit de la ora 4.00 dimineața. Am trecut și pe strada Barițiu. Se vede că s-a intervenit, însă dacă ninge încontinuu, nu putea să fie asfaltul gol. Există un plan al Primăriei pe care îl punem în aplicare, pe zone de intervenție, în funcție de importanță. Pe acea stradă s-a intervenit, este evident!”, a spus Gheroghe Balahura.

Citește și:

Reprezentanții Primăriei Turda susțin că s-a intervenit pentru deszăpezire de la primele ore ale dimineții!

Situația e similară și la Câmpia Turzii, unde consilierul local Isac Tudorache Ionel a prezentat mai multe poze din oraș, indiferent că este vorba despre artera principală sau artere secundare.

”Primarul doarme?... De ce plătiți miliarde de lei vechi la SC Domeniul Public, dacă nu se DESZĂPEZEȘTE! 

Întâi gospodarul orașului nostru a dormit bine în această noapte și dimineață, are somnul bun. Cu câteva săptămâni ne spunea ca s-a culcat la 4 dimineața pentru ca a deszăpezit. Primăria Câmpia Turzii plătește miliarde de lei vechi pentru deszăpezit, bani aruncați pe apa sâmbătei...”, critică alesul local.

ct deszapezire

În mediul rural, aceeași problemă! Iar rețelele sociale sunt inundate de pozele puse ca ”probă”, din diverse zone. ”Trebuia să mergem cu ambulanța la o intervenție, așa arată drumul din Viișoara”, ne-au transmis cei de la intervenția de urgență.

viisoara deszapezit

Nici pe drumul național/drum european Turda - Cluj Napoca situația nu este mai bună. Cititorii ne-au transmis poze care arată situația drumului și cum se circulă în zona Dăbăgăului, unde este și o înclinație a drumului. Din poză se vede că se circulă pe o singură bandă, din cauza zăpezii, deși sunt două benzi pe sens.

zapada dabagau

Dincolo de critici, sunt și persoane care atrag atenția că, pe timp de iarnă, astfel de situații sunt ”normale”. ”In Germania pentru atat nici nu pormesc masinile... Eu zic sa dea cu cat mai multa sare😂 ca in combinatie cu apa face bine la asfalt si in primavara faceti live cu gropile!!😎”, a comentat cineva.

Singurii care trimit informări periodice sunt cei de la Consiliul Județean Cluj. Însă, informările lor sunt cel puțin hazlii. Cea din această dimineață preciza: 

”Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 22 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei. (...)

În continuare, se acţionează cu autospeciale cu lamă și utilaje dotate cu freză pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea”.

Însă, dacă vrei să te interesezi care sunt acele priorități, respectiv I, II, III și IV, nu prea ai cum să afli! Nicăieri nu există o informație publică explicativă în acest sens!

Situația e similară și în cazul administrațiilor locale din cele două municipii, Turda și Câmpia Turzii, unde dacă vrei să afli cum este procedura de intervenție, cum se intervine, în ce momente și care sunt prioritățile de intervenție, nu prea ai de unde afla (nu ne referim la posibilitatea unui jurnalist, ci la interesul pe care-l poate manifesta un cetățean). Iar ca o consecință a acestui fapt, la fiecare ninsoare apare aceeași problemă, transmisă de cetățeni: nu se intervine pentru deszăpezire.

O idee ar putea fi prezentarea modului de intervenție, a utilajelor cu care se intervine, a zonelor prioritare etc, în mod public, pe siteurile instituțiilor, astfel încât orice cetățean să poată afla, dar și înțelege dacă e cazul, ce se întâmplă în cazul unei proceduri de deszăpezire.

Citește și:

Haos pe șoselele din Cluj din cauza zăpezii

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator