fbpx

Scrie un comentariu

itm piro

În perioada 05  - 14 decembrie  2018, ITM Cluj a desfăşurat acţiuni de control în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, privind verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate.

 

Motivarea Campaniei

Migraţia forţei de muncă este un fenomen încă prezent în societatea românescă, cetăţenii români apelând la societăţile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate, iar nerespectarea prevederilor legale pentru medierea cetaţenilor români în străinătate poate fi un punct de plecare în constituirea traficului de persoane în scop de muncă, urmate de consecinţe sociale şi economice negative.

Prin Programul cadru de acţiune pentru anul 2018, Inspecţia Muncii a prevăzut organizarea şi desfăşurarea unei campanii la nivel naţional, în scopul diminuării consecinţelor juridice, economice şi sociale negative ce decurg din fenomenul plasării forţei de muncă în străinătate în condiţii ilegale.

O altă motivaţie pentru desfăşurarea unei astfel de campanii este schimbarea legislaţiei care reglementează condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare, ale persoanelor juridice care desfăşoară pe teritoriul României activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă în străinătate.

Obiectivele Campaniei

Identificarea cazurilor de nerespectare a condiţiilor de funcţionare şi a procedurii de înregistrare, de către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Conştientizare agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate faţă de obligativitatea  respectării noilor prevederi legale.

Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către agenţii de plasare a forţei de muncă a prevederilor legale în domeniu.

Rezultatele controalelor

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 11 agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate din judeţul Cluj, fără a fi aplicate sancţiuni contravenţionale. 

Inspector șef, Daniel Pacurariu                                  

Purtător de cuvânt, Corina Găvriluț

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator