fbpx

Scrie un comentariu

infectii spitale

Peste 19.000 infecții spitalicești au fost raportate în total în România în anul 2017, fruntașe la raportarea infecțiilor fiind capitala și județele Iași, Cluj și Timiș.

În România au fost raportate, în total, 19.607 infecții spitalicești, cele mai multe fiind în București - 5.246, însă capitala este orașul care are și cele mai multe spitale din țară.

Pe locul al doilea este județul Iași, cu 2.469 de infecții spitalicești raportate, în total, în anul 2017. Pe locul al treilea este Clujul, cu 1.720 de infecții raportate în anul 2017.

În ceea ce privește primul semestru al anului 2018, numărul total al infecțiilor raportate a fost de 9.805.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la finele anului trecut, managerul spitalului turdean, Ovidiu Stănilă recunoaște că și unitatea medicală pe care o conduce se confruntă cu această problemă:

Acesta a făcut referire la „celebrele” bacterii nosocomiale: „Infecțiile nosocomiale sunt cea mai mare problemă a sistemului sanitar românesc. Din păcate, politica de sănătate, nu prea ne ajută din acest punct de vedere. În SUA spitalele care raportează infecții de acest gen sunt premiate. Am reușit să facem un contract cu un medic epidemiolog, în ideea de a controla acest fenomen, dar este o problemă foarte serioasă” subliniază Stănilă.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator