marian morar
m install
nello construct

Verficări ale ITM Cluj la firmele care se ocupă cu articole pirotehnice

zamblau eugen

În perioada 10.12.2018 – 07.01.2019  ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice.

 

Obiectivul Campaniei

Identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.

Motivarea Campaniei

Această campanie naţională de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în tară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii  la depozite de articole pirotehnice.  Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în  jurul acestor depozite.

Un alt motiv este faptul că,  în perioada sărbătorilor de iarnă, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

Având în vedere cele arătate, s-a impus efectuarea de controale la toţi deţinătorii de astfel de articole, pentru a se verifica dacă:

– aceştia sunt autorizaţi conform legii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie;

– mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege;

– transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale;

– depozitarea articolelor pirotehnice  este conformă;- nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate;

– articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 9 angajatori din judeţul Cluj, autorizaţi pentru desfăşurarea de activităţi cu articole pirotehnice. Deficienţele constatate şi pentru care au fost dispuse măsuri cu termene de realizare  sunt: neasigurarea de mijloace corespunzătoare pentru stingerea incendiilor; instruirea necorespunzătoare în domeniul securităţii  şi sănătăţii în muncă a lucrătorilor care desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice.

Inspector Şef, Daniel Păcurariu                                                                               

Purtător de cuvânt, Corina Gavrilut

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2