fbpx

Scrie un comentariu

turda fabrici

Luni s-a pus hramul bisericii Turda-Fabrici situată la intrarea în zona industrială a orașului, evenimentul a avut loc în prezența IPS Andrei.

 

Înalt Prea Sfinția Sa Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu un sobor de preoți a susținut Sfânta Liturghie cu începere de la ora 10, eveniment la care au luat parte aproximativ 100 de credincioși.

Hramul bisericii a avut loc chiar de praznicul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, lăcaș de cult, unde ÎPS Andrei a slujit timp de șapte ani, în perioada 1978-1985.

La eveniment au luat parte: decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu și protopopul de Turda, pr. Daniel Crișan, informează Mitropolia Clujului.

Cu această ocazie Părintele Mitropolit Andrei a hirotonit pe diaconul Marin Roz în preot pentru comunitatea rromă din Turda, parohie misionară care va funcționa în vechea biserică a parohiei Turda Fabrici, situată pe str. 22 Decembrie 1989.

La finalul slujbei, ierarhul a conferit „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, istoricului și cercetătorului  Răzvan Mihai Neagu, profesor la Colegiul Tehnic din Turda.

Foto: Marius Romilă

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator