fbpx

Scrie un comentariu

etilotest

Potrivit noilor reglementări ale Codului Rutier, în România, șoferii nu au voie să bea deloc alcool. Un singur pahar de bere îți poate aduce o amendă substanțială. Iar dacă ai consumat mai mult, poți primi inclusiv o condamnare la închisoare, de până la 5 ani!

”Cele mai multe dintre accidente se produc pe fondul consumului de alcool. Plecând de la acest fapt, legiuitorii au stability recent că o alcolemie de pana la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte și suspendarea permisului pentru 6 luni. Dacă ai baut mai mult, atunci poți ajunge și în spatele gratiilor pentru o perioadă de până la 5 ani. În cel mai fericit caz, te alegi doar cu o amendă penală. Oricum o dai, însă, nu vei scăpa de dosar penal”, informează EVZ.ro.

În cazul în care îmbibaţia alcoolică este egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală, situație în care şoferul este condus obligatoriu la un spital unde îi sunt recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Doar rezultatul oficial al analizei de sânge realizat la o unitate medicală este probă de incriminare penală în instanţa de judecată.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator