1 Comentariu

indrei camelia

Premiul&Bursa Ion Rațiu pentru Democrație din acest an a fost decernat ex-judecătoarei Camelia Bogdan (foto stțnga), care a fost exclusă din magistratură de două ori! Decizia este una care naște controverse, în condițiile în care premiul este acordat pentru ”eforturile celor care luptă pentru impunerea principiilor şi valorilor democratice în regiuni unde acestea sunt emergente sau ameninţate”. Ori, Camelia Bogdan este în prezent EXCLUSĂ din magistratură!

Reacțiile de stupoare nu au întârziat să apară, în condițiile în care persoana premiată face obiectul inclusiv al unor fapte de natură penală și abuzuri greu de imaginat, într-o democrație reală.

”Am crezut ca e un spoof, o duma, o scrisoare nigeriana, o farsa. Dar nu era. 

Tampitii de la Fundatia Ratiu pentru DEMOCRATIE chiar ii vor acorda judecatoarei Camelia Bogdan, tartor stalinist pe stil nou, judecator exclus de 2 ori din magistratura de catre CSM, premiul Ion Ratiu pentru DEMOCRATIE.

Sunt atat de dezamagit, ca imi gasesc greu cuvintele.

Ma gandeam sa il sun pe domnul Indrei Ratiu (n.r. foto dreapta), insa mi-am dat seama ca nu as avea ce sa vorbesc cu el. Pur si simplu, Indrei s-a facut de cacat, foarte pe romaneste spus. 

Si, cand vad un cacat, eu prefer sa trag apa. Good bye, ONG de cacat, Ion Ratiu se rasuceste in mormant de rusine!”, a comentat jurnalistul Liviu Alexa, de la Ziar de Cluj/NCN.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a exclus-o în luna aprilie 2018 pe Camelia Bogdan din magistratură, potrivit unei decizii publicate pe site-ul CSM.

„În baza articolului 100 lit e) din legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancțiunea constând în excluderea din magistratură, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art 99 lit o) din același act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în comunicatul CSM.

CSM a admis astfel acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare.

Litera o) din lege se referă la „nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Practic, la acest moment, situația sa este una neclară, fiind exclusă din magistratură. Cu toate acestea, a fost premiată de Fundația Rațiu pentru Democrație.

 

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator