Scrie un comentariu

ct ziuanationala

Administrația locală din Câmpia Turzii a pregătit un program amplu de Ziua Națională, la 100 de ani de la Marea Unire, care s-a întins pe tot parcursul zilei. Cu această ocazie, de dimineață, a fost inaugurată o plachetă cu numele primarilor care au condus localitatea, începând cu anul înființării urbei, prin unirea satelor Ghiriș-Arieș și Ghiriș-Sâncrai.

 

Au urmat apoi manifestările oficiale, militaro-religioase, cei prezenți având ocazia să vadă pe lângă defilarea militarilor și o defilare a tehnicii militare.

Serviciul religios a fost oficiat de un sobor de preoți civili și unul militar, la finalul lor rostind alocuțiuni primarul localității - Dorin Lojigan și șeful Statului Major al Bazei 71 Aeriene ”Gen. Emanoil Ionescu” - Adrian Cârjău.

Un moment artistic, cu reverberații patriotice în amintirea sacrificiilor făcute de cei care au luptat pentru reîntregirea țării, a completat manifestarea organizată a Câmpia Turzii.

Spre seară, spectacolul folcloric ”Împreună, în Anul Centenarului Marii Uniri”, organizat la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” le-a prilejuit celor prezenți o întâlnire cu Veta Biriș, dar și cu muzica și jocul popular. 

Seara s-a încheiat cu o retragere cu torțe a militarilor de la Baza Aeriană 71, inaugurându-se și iluminatul festiv ornamental pregătit pentru acest an, pentru ca apoi cerul să fie brăzdat de un spectaculos foc de artificii, care au sărbătorit cei 100 de ani de la Marea Unire.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator