Scrie un comentariu

ziua nationala Turda

În această dimineață pe un frig pătrunzător, aproximativ 250 de turdeni au luat parte la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

 

Totul a debutat la ora 10 când delegația oficială a fost primită de grup de tulnicărese din comuna Avram Iancu județul Alba, a urmat intonarea imnului de stat,  serviciu militar-religios, alocuțiuni, depuneri de coroane, defilarea gărzii de onoare, defilarea tehnici militare, expoziție de tehnică militară etc.

Un moment spectaculos așteptat de toți cei prezenți a fost defilarea militarilor de la Batalionul 814 tancuri și a celor de la Batalionul 3 Artilerie Antiaeriană Turda,  care au adus cu ei și tehnica de luptă respectiv trei blindate, a urmat defilarea pompierilor turdeni cu autospecialele din dotare, inclusiv o barcă de salvare, mașina de transport victime multiple, autospeciala de stins incendii, jandarmeria, poliția locală și națională au prezentat mașinile din dotare pentru pază și ordine publică, rutieră și intervenție. Și la Turda cerul a fost survolat de trei elicoptere IAR Puma 330  SOCAT și două Mig-uri 21 Lancer.

Alocuțiunile au fost rostite de primarul Matei Cristian, deputat Cristina Burciu și lt.col. Vasile Chindriș.

Partea a doua a programului dedicat zilei naționale continuă în Parcul Teilor din Turda.

Începând cu ora 14.30, Sărbătoarea Unirii include un spectacol în Parcul Teilor, în cadrul căruia vor interpreta artiști consacrați ai folclorului românesc.

„În Anul Centenarului Marii Uniri invităm toți turdenii să participe la această sărbătoare cu mare semnificație, să ne bucurăm la unison și să privim împreună spre capitala Marii Uniri, Alba Iulia, de unde Televiziunea Română va transmite în direct și în exclusivitate parada militară dedicată Zilei Naționale a României. Ceremonia va fi proiectată în Parcul Teilor pe un ecran led de mari dimensiuni, începând cu ora 15.30” transmite municipalitatea.

În cadrul programului se va aprinde iluminatul festiv de sărbători, iar seara se va încheia cu o defilare cu făclii și focuri de artificii.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator