fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

moroseni primariaT

Astăzi în jurul orei 14, la Turda au poposit cele 10 căruțe trase de cai care au pornit din Sighetu Marmaţiei spre Alba Iulia și care refac astfel printr-un gest simbolic, Drumul Unirii.

 

Seara trecută convoiul a ajuns la Tureni unde a fost primit de locuitorii comunei și reprezentanții administrației locale.

Maramureșenii care au pornit joi, 22 noiembrie, din Sighetu Marmatiei, vor parcurge peste 300 de kilometri până în Alba Iulia, unde vor ajunge în 1 Decembrie.

Cele peste 100 de persoane îmbrăcate în costume populare, pornite la drum pentru a reface în mod simbolic traseul înaintaşilor au traversat astăzi orașul nostru fiind primiți cu bucurie de sute de turdeni care au cântat și au scandat la unison Trăiască România Mare!

Convoiul a ajuns și la primăria Turda, maramureșenii au intonat Imnul de Stat al Românei, au colindat și au cântat cântece patriotice, au urcat apoi în sala de ședințe a Consiliului Local unde au fost primiți de primarul Matei Cristian alături de viceprimarul Nemeș Lucian și consilierii locali, au făcut schimb de cadouri simbolice și au vorbit despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie și implicit Anul Centenarului.

Primarul Matei Cristian a primit o statuetă a lui Gheorghe Pop de Băsești oferind la rândul său delegației din Sighet un drapel al României, drapelul Turzii și aprecierile sale pentru gestul făcut de maramureșeni.

Conducătorul delegației maramureșene este fost vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, acesta este însoțit pe traseu de primari ai comunelor din județ, care au delegați în această caravană.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator