fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

orosz alexandru

Un militar de la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda a murit în timp ce descărca tehnică militară în gara din Alba Iulia. Tehnica militară urma să fie folosită pentru Ceremonia militară programată pe 1 Decembrie.

 

Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate.

Decesul a fost confirmat și de Ministerul Apărării Naționale.

„Este un moment nefericit pentru noi. Din păcate, un militar în această dimineaţă şi-a pierdut viaţa. Voiam să fie un moment de bucurie pentru toţi românii, dar anunţăm că azi (vineri, n.r) un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Potaissa, localitatea Turda, judeţul Cluj, care executa o misiune pe timpul debarcării tehnice militare în Gara Alba Iulia, tehnică ce urma să participe la ceremonia militară din 1 decembrie, şi-a pierdut viaţa. A fost surprins în timpul manevrelor de debarcare a tehnicii de un arc electric. (...) Conducerea MApN e alături de familia militarului. Comanda unităţii a stabilit o echipă care să cerceteze cauzele producerii acestui tragic eveniment”, a declarat colonelul Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, pentru Mediafax.

UPDATE:

Din primele informații de la fața locului, se pare să tragicul accident s-a produs în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Un soldat s-a electrocutat după ce s-a urcat pe unul din tancuri. Acesta s-ar fi atins de la linia de curent a căii ferate care se pare că în mod normal ar fi trebuit să fie fără curent, potrivit celor de la fața locului.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și ISU Alba. Ancheta a fost preluată de MAPN, perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur și s-a stabilit o zonă de siguranță.

UDATE 2:

”Plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”, și-a pierdut viața astăzi, 23 noiembrie, în gara din Alba Iulia.

Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Plutonierul Orosz  avea 33 de ani, era necăsătorit și avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007, cu o misiune în Afganistan.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată”, precizează Ministerul Apărării Naționale.

UPDATE 3:

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani.

Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie.
Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator