Scrie un comentariu

politia locala turda

Poliția Locală Turda a reacționat după ce președintele USR Turda, Emil Turdean, a acuzat că ”directorul adjunct al Poliției Locale Turda încalcă deontologia profesională”, precizând că funcția ”nu există în organigramă”, că Vasile Mănăilă nu face parte din niciun partid politic și că dacă s-a considerat ”amenințat”, trebuia să facă o plângere ”organelor abilitate în vedrea cercetării penale”.

 

Gruparea T9/USR îl acuzase pe Vasile Mănăilă, șef serviciu în cadrul Poliției Locale, că încasează pensie cumulată cu salariul (situație care nu este interzisă, cu atât mai mult cu cât locul ocupat s-a realizat în baza unui concurs organizat conform legii) și că ar fi membru PSD.

”Funcția ocupată de domnul Mănăilă Vasile Dorel nu este acea de director adjunct, această funcție nu există în organigrama aprobată prin HCL nr. 315/31.08.2017 în cadrul Serviciului Public Poliția Locală Turda, susnumitul ocupând funcția de șef serviciu siguranță și ordine publică, în urma promovării concursului organizat în luna Noiembrie 2016.

Referitor la semnarea unei adeziuni PSD de către domnul Mănăilă Vasile Dorel, precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 21, alin. (2) lit. a) din Legea 155/2010-Legea Poliției Locale, polițiștilor locali le este interzis să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice, ori să desfășoare propagandă în favoarea acestora.

În acest sens considerăm că domnul Mănăilă Vasile Dorel a fost provocat datorită neadevărurilor afirmate de dumneavoastră, mai sus expuse, iar în convorbirea telefonică invocată nu a avut calitatea de polițist local și nici legătură cu atribuțiile de serviciu, motiv pentru care considerăm că nu au fost încălcate prevederile Codului de conduită.

În cazul în care considerați că prin replica primită ați fost amenințat, vă rugăm să vă adresați cu plângere organelor abilitate în vederea cercetării penale, conform art. 206 din Noul Cod Pernal.

regulamentul de organizare și funcționare aprobat prin HCL nr. 315/31.08.2017 precum și Codul de conduită al personalului din cadrul Serviciului Public Poliția Locală Turda pot fi consultate pe site-ul instituției www.politialocalaturda.ro, la secțiunea Structura.”, a precizat directorul executiv al Poliției Locale Turda, Moldovan Valer.

Citește și: 

USR Turda: Directorul adjunct al Poliției Locale Turda încalcă deontologia profesională

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator