fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

fara tutun

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, printr-o iniţiativă menită a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

 

 Campania „Alege sa fii sanatos!Alege sa nu fumezi!” are ca obiective creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor carerenunţă la fumat, protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun. 

Conform celui mai recent studiu Eurobarometru  2017, în România prevalenţa fumatului este 28%, în rândul bărbaţilor este 38%, faţă de 19% in randul femeilor. Procentul adolescenţilor fumători se menţine crescut.

Fumatul, factor de risc major pentru sănătate este asociat cu 30% din decesele prin cancer, 90% din decesele prin cancer pulmonar si 25% din decesele prin boli cardio- vasculare. Efectele fumatului pasiv asupra sănătăţii copiilor sunt: bronşita, astmul, scăderea capacităţii respiratorii.

Scopul acestei campanii este:

  • reducerea prevalentei fumatului in randul tinerilor

- informarea adolescenților cu privire la efectele negative ale fumatului asupra sănătății - atât a bolilor grave, care se dezvoltă într-un termen lung de timp, cât și a efectelor sale mai puțin grave, dar vizibile mult mai devreme: gingivite, apariţia cariilor, voce răguşită, îngălbenirea tegumentelor degetelor, a unghiilor;

- dezvoltarea abilității de a spune “ NU” influenței negative a anturajului, 

- atenționarea părinților și a cadrelor didactice cu privire la rolul lor în educatia pentru sanatate a adolescenților- prevenirea fumatului

- şi conştientizarea populaţiei generale cu privire la efectele nocive ale fumatului.

Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat se numără: crește speranța de viață, scade riscul producerii unui infarct miocardic, scade riscul aparitiei cancerului, un mod de viață mult mai sănătos, mai mulți bani economisiţi.

DIRECTOR EXECUTIV

Dr. MIHAI MOISESCU-GOIA

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator