fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

flash trafic

Poliţia Română a postat pe Facebook o scrisoare deschisă "către unii conducători auto" prin care încearcă să descurajeze şoferii care semnalează prin flash-uri prezenţa în trafic a unui echipaj al poliţiei.


"Scrisoare deschisă către unii conducători auto

Dragă șoferule,
Te-aș ruga să nu mai dai flash-uri în trafic și îți spun și de ce am această rugăminte.
Imaginează-ți că mergi cu mașina de acasă spre serviciu și observi un echipaj de poliție. Care este primul tău gând? Te-ai gandit că stau la pândă și sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e așa!


După ce treci de echipajul de poliție, vezi o altă mașină care circulă din sens opus... sau poate două, trei..., iar ție ți se pare că ar merge cu viteză și te gândești să le dai flash-uri și ,,să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârșit.
Dar dacă într-una din acele mașini este un urmărit național sau internațional și ,,datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliție, nu mai este oprit și reținut?


Te-ai gândit la asta? Probabil că nu. Să-ți reamintesc că el se îndrepta către locul din care veneai tu și că există posibilitatea ca el să fie căutat pentru fapte deosebit de grave.


Alege tu aici câteva fapte din Codul Penal. Dacă te-ai gândit să dai flash-uri, sigur știi și ,,lucrurile astea”.


Aceeași situație... observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da... spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre mașinile din sens opus este condusă de un șofer începător... și DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îți dă flash-uri, înseamnă că sigur în față se află un radar.


Să revenim... un șofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, așa ca tine, frânează brusc, pierde controlul asupra volanului și se oprește într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.


Și dacă tot vorbim de ,,flash-uri”, te-aș ruga să dai dovadă de experiența pe care crezi că o ai și să nu mai mergi în banda nr. 2, cu viteză, iar când cineva din fața ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci și să dai, iar, flash-uri ca ”să se dea la o parte”, pentru că te grăbești și te gândești că ,,asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă”… pentru că știm amândoi că nu este așa. Dacă te oprește un polițist, sigur îl apostrofezi - ,,dar pe ceilalți nu-i vezi?”


Ba sigur că îi vede și i-ar și opri din a produce vreun accident rutier, dacă tu nu ai sta atât de mult să-i explici că ai permisul de mult timp și chiar dacă mergi tare, nu ai ,,făcut niciun accident”. Îți mulțumesc încă de pe acum pentru atenție și sper să ne vedem în trafic, doar pentru a ne saluta. Nu uita! Pe toți ne așteaptă cineva drag acasă!"

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator