fbpx

Scrie un comentariu

spital regional

Guvernul a decis etapizarea construcţiei celor trei spitale regionale (Cluj, Iași, Craiova) până după 2021, fără a da un termen clar de finalizare.


“Documentaţia tehnică care înseamnă studiu de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de execuţie, design, maparea serviciilor este în cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale. Costul construcţiei şi al dotării fiecărui spital în parte ne duce la o medie de 400 de milioane de euro per spital.


Construirea celor trei spitale a fost convenită de fostul premier Victor Ponta cu Comisia Europeană (CE) în 2014. Avertismentul privind pierderea fondurilor a venit chiar de la Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională. La prima întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, în februarie, Creţu a criticat clar întârzierea în proiectul spitalelor regionale.


De asemenea, jurnalistii Știri de Cluj s-au întrebat încă de atunci de unde Guvernul va face rost de bani. ”Interesant este că, dacă împărțim sumele din fonduri europene la toate cele trei proiecte (150 de milioane de euro), obținem 50 de milioane de euro pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, adică guvernul și autoritățile locale vor trebui să găsească 450 de milioane de euro pentru ca acest spital să fie terminat.


La final de conferință de presă, la întrebările mass-media, ministrul sănătătii , Sorina Pintea a recunoscut că, dacă proiectul de la Cluj, cel mai avansat dintre cele trei, nu va fi terminat până în 2023, România nu va primi nici măcar suma de 50 de milioane de euro. Dacă ne uităm la fondurile europene obținute pentru autostrăzi, vedem că au mai fost cazuri în care termenul de realizare a proiectului s-a depășit, iar România a pierdut banii” relatează stiridecluj.ro

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator