fbpx

3 Comentarii

politist radar

Presemnalizarea radarelor polițiștilor, așa cum își doriseră parlamentarii care au votat un proiect de lege în acest sens, nu se va mai aplica, după ce președintele Klaus Iohannis a reușit să blocheze legea, cu o sesizare la Curtea Constituțională, iar aceasta a decis că unele prevederi ale legii ar fi neconstituționale.

 

”Judecătorii Curții Constituționale au decis marți, la sesizarea președintelui Klaus Iohannis, că prevederile legale privind obligativitatea ca mașinile de poliție cu radar să fie presemnalizate sunt neconstituționale. Sesizarea șefului statului a fost depusă pe 27 iulie.

În sesizarea către CCR, şeful statului invoca neclaritatea textelor cu privire la presemnalizarea maşinilor de poliţie.”, menționează Știrile Pro TV.

“Considerăm că această soluţie legislativă se îndepărtează de la scopul instituirii normei, respectiv acela de a conduce la îmbunătăţirea siguranţei rutiere. (...) Apreciem că activităţile poliţiei rutiere de aplicare a legii privind respectarea vitezei legale de circulaţie nu trebuie să se rezume la acţiuni vizibile şi presemnalizate, în caz contrar aceasta urmând a se afla în imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile şi atribuţiile prevăzute de lege”, spunea Iohannis.

De când a fost dotată cu radar mobil, Poliția Rutieră Turda a făcut o sumedenie de victime printre șoferi. Aceștia din urmă reproșează faptul că, uneori, amplasarea radarului mobil se face în locuri ”ciudate”, polițiștii stând practic la pândă, pentru a prinde câte un șofer care depășește limita legală. De cealaltă parte, polițiștii susțin că dacă șoferii ar respecta viteza legală, nimeni nu ar fi sancționat, iar acțiunile de acest tip sunt tocmai pentru a păstra siguranța în trafic.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alexandru · 06:33 07.11.2018
  Foarte bine ! Aceasta regula idioata a fost propusa de parlamentarii pusi pe incalcarea legilor ( de doi ani doar asta face PSD-ul !). Sa respecte toti viteza legala, chiar daca au pensii speciale !
  • Acest comentariu este nepublicat.
   liviu · 09:12 07.11.2018
   Initiatorul legii a fost deputatul Florin Roman(PNL) dar tu tanar frumos si liber nu ai de unde sa sti asta.Pe FB tau nu scria asta. Rezista in continuare.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator