fbpx

1 Comentariu

pod turda

CNAIR, care a preluat podul peste Arieș, de la ieșirea din Turda spre Alba Iulia, nu poate da un răspuns cert în ceea ce privește începerea lucrărilor la podul care se află într-o stare avansată de degradare. Deși existau speranțe că aceste lucrări ar putea începe chiar din acest an, se pare că au apărut modificări în aceste planuri, care vor întârzia începerea lucrărilor... nu se știe cu cât!

 

Deși inițial primarul Cristian Matei spunea că a primit asigurări de la DRDP Cluj (structura din teritoriu a CNAIR) că lucrările ar putea începe în acest an, existând bugetată suma necesară, lucrurile... s-au schimbat!

Conform unui răspuns transmis TurdaInfo„recomandările ultimei expertize tehnice sunt pod nou sau consolidarea infrastructurilor și înlocuirea suprastructurii,  în consecință DRDP Cluj a început elaborarea noii documentații tehnice, prin departamentul propriu”. Ba mai mult, au crescut și consturile estimate ale lucrării, de la 4,5 milioane de lei, la 7,5 milioane de lei!

Conform sursei citate, Expertiza Tehnică impune unele restricții:

- introducerea restricțiilor de viteză de 30 km/h și de tonaj de 10 tone;

- instalarea unor limitatori de gabarit pentru a permite circulația rutieră doar pentru un șir de vehicule, în axul podului;

- se va interzice circulația pietonală pe trotuarul aval;

- se va institui urmărirea specială a podului, vizând în special grinzile marginale și pilele P1 și P2, în prezent amplasate în albia minoră, și care prezintă secțiune redusă la rostul elevație fundație, precum și beton degradat în fundație;

- se vor inspecta toate aparatele de reazem și, în situația în care acestea au ieșit din uz, se vor monta reazeme provizorii din lemn, pentru a asigura stabilitatea grinzilor până la executarea lucrărilor de înlocuire sau consolidare a structurii de rezistență. 

Până când vor lua o decizie finală privind lucrările care se vor executa la pod, conform noii documentații tehnice, circulația se va desfășura în actualele condiții.

În momentul în care vor începe lucrările, circulația va fi deviată pe strada 22 Decembrie 1989 (Armata Roșie).

Problema mare este că strada 22 Decembrie 1989 ar urma să intre în reabilitare totală, pe fonduri europene, în cursul anului viitor (ca parte din proiectul PMUD), concomitent cu lucrările ce vor fi demarate și de Compania deApă Arieș SA, tot pe fonduri europene, iar în cazul în care toate acestea se vor suprapune, riscul unui blocaj de mare anvergură este aproape iminent.

TurdaNews a anunțat încă din luna august că șansele de reabilitare a acestui pod, în acest an, sunt minime.

Citește și:

Avem răspunsul OFICIAL privind podul deteriorat de pe variantă, de la ieșirea din Turda spre Alba Iulia! Vezi ce spune CNAIR!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator