m install
petlinii
nello construct

TIR mortuar „parcat” în incinta unității de pompieri Turda! Deputatul Ungureanu acuză: Se puteau cumpăra ambulanțe de acei bani!

zamblau eugen
floris

Deşi este nevoie acută de noi ambulanţe, iar cele existente au peste zece de ani vechime, statul român a cumpărat Tir-uri mortuare în valoare de 370.000 de euro.

 

O astfel de morgă mobilă a fost achiziționată şi pentru regiunea Cluj și este staționată în Turda.

Tirul mortuar a ajuns la Turda pentru că nu era loc de parcare la ISU Cluj. Între timp ambulanța SMURD atât de necesară este nefuncțională de mai bine de 3 luni!

Potrivit ISU Cluj, pompierii beneficiază de tehnică nouă, primită în urma proiectului ”Multirisc modul I”, destinată răspunsului post dezastre.

Echipamentele sunt la nivel tehnologic conform cerințelor proiectului european și contă în

– trei autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare cu cârlig,

– două containere suport logistic al intervenției tip II – multirisc,

– o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un complet reprezentând tabără mobilă pentru persoane evacuate/sinistrate în sistem containerizat (trei containere),

– o autospecială pentru păstrarea temporară și transport în regim frigorific (transporturi mortuare)

– o linie tehnologică de întreținere echipamente individuale de protecție.

Autospecialele au rolul de a îmbunătăți aspectele ce țin de răspunsul oferit ca urmare a unor posibile calamităților sau dezastre ce pot afecta comunitățile din țara noastră și pot fi utilizate și pentru a oferi sprijin de specialitate în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, în situații de dezastru.

Iată și părerea deputatului Emanuel Ungureanu, despre tehnica post dezastre:

Dragi clujeni, putem muri „liniștiți” după un cutremur catastrofal… Infrastructura spitalicească va cădea prima în cazul unei calamități, pacienții din aceste unități vor fi prinși ca într-o capcană. Ambulanțele sunt vechi, cu peste 800.000 de kilometri la bord, personal puțin, mașinile de intervenție ale pompierilor sunt vechi și personalul este insuficient. Lista cu ce nu avem este interminabilă. Vestea „bună” este că statul român a investit în câteva tiruri uriașe care pot transporta zeci de morți. Una dintre aceste morgi ambulante uriașe a fost achiziționată pentru regiunea Cluj și este staționată în Turda. A costat peste 300.000 de euro… Eu aș fi cumpărat trei ambulanțe noi pentru clujeni, dar Guvernul PSD știe că a construit un sistem de sănătate în care moartea este o certitudine, viața, o probabilitate…”, a scris deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: